x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Omar s-a tîrît printre obuze

Omar s-a tîrît printre obuze

de Victor Ciutacu    |    09 Apr 2008   •   00:00
Omar s-a tîrît printre obuze

ADN DE OI CU "MIROS" PERSISTENT DE PRAF DE PUŞCĂ
Nava Iman T, la bordul căreia ştie (şi ne spune) preşedintele României că s-a tîrît Omar Hayssam printre oi, a transportat obuze de mortiere din Serbia către Egipt. Ori ADN-ul oilor miroase a praf de puşcă, ori Băsescu a fost dezinformat de serviciile care au autorizat transporturile, ori înaltele autorităţi de stat au fost complice la dispariţie şi au creat ulterior o perdea de fum ca să mascheze nişte operaţiuni speciale.


Traian Băsescu susţine că Omar Hayssam a fugit din România tîrîndu-se printre oi. Jurnalul Naţional demonstrează cu documente că ADN-ul oilor de pe nava Iman T "miroase" a praf de puşcă. Cu alte cuvinte, că oile omului de afaceri sirian erau obuze de mortiere.

Şeful statului i-a încurajat public pe procurori la Bilanţul Parchetului General, să nu se lase doborîţi de "presiunile publice, presiunile făcute de trusturile media" – sunt adevărate şi v-o spun ca om care trăieşte continuu în această presiune mediatică.


PRIMELE OI. "Aveţi însă obligaţia să treceţi peste acest tip de presiune, cum aveţi obligaţia să treceţi peste presiunea politicului. Aş fi vrut să exemplific acest tip de presiune, însă riscurile sunt foarte mari, pentru că sunt dosare în lucru şi a discuta despre ele şi a arăta cum se face presiunea ar putea fi interpretat ca o presiune a mea pe magistraţii procurori. Mă voi referi la un caz deja judecat, cu hotărîre definitivă şi irevocabilă: aţi observat cît de mediatizat a fost faptul că un terorist condamnat definitiv şi irevocabil a plecat ca un boier cu avionul, cînd el a plecat tîrîndu-se printre oi?!" Discursul lui Traian Băsescu, disponibil pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale (www.presidency.ro) a continuat cu atacuri virulente la adresa "celor care i-au dat IPRS Băneasa, care i-au dat Foresta Nehoiu, care i-au dat pădurile patriei la dispoziţie, care l-au luat în avion cu ei în deplasări". Toţi aceştia, ale căror nume au fost relevate ulterior opiniei publice, erau vinovaţi, în opinia preşedintelui României, că aveau interes "să se producă o decredibilizare atît a instanţei, atît a procurorului, cît şi a factorului politic de astăzi, presupus a fi cel care era interesat în rezolvarea legală a proceselor". Mai mult, Traian Băsescu a simţit nevoia să avertizeze procurorii: "Veţi avea o mare luptă cu partea din media în tentativa Justiţiei de a judeca probele cu privire la modul cum a plecat domnul Omar Hayssam. Acum îi putem spune infractorul Omar Hayssam, dar vă previn că este ciclul doi al atacurilor pe Justiţie, pentru că a fost demonstrat modul cum a plecat, dar cei pe care i-a hrănit cu bani, cei care voiau să-l facă parlamentar au tot interesul ca dumneavoastră să nu judecaţi şi să nu se ajungă la o concluzie asupra modului cum a fugit din ţară Omar Hayssam".


ADN-UL OILOR. Ca să fie sigur că mesajul său, transmis în direct de televiziunile de ştiri, va ajunge pînă-n cele mai îndepărtate unghere ale ţării, Traian Băsescu a continuat, la Radio România Actualităţi, naraţiunea pe tema fugii din România a omului de afaceri sirian implicat în răpirea celor trei ziarişti români în Irak. "Cel mai elocvent lucru este cazul Omar Hayssam. Dacă vă uitaţi, a fost o adevărată campanie de presă, cu trusturi media implicate, cu ziarişti care nu cred că au făcut-o gratuit, repet, nu cred că au făcut-o gratuit, încercînd să ne explice cum, de fapt, Omar Hayssam este omul lui Băsescu, cum i-a finanţat campaniile electorale, cînd, de fapt, orice ziarist ştie foarte bine că acest bolnav, care acum e sănătos tun, e sănătos tun, acolo unde se află, a fost operat de cancer în ultimă fază de domnul doctor Beuran. (...) Oare în timpul cărei guvernări s-au întîmplat lucrurile astea, ca să nu mai vorbim că de vreo lună şi jumătate toată lumea uită că mergea în avionul prezidenţial pînă în 2004 Omar Hayssam şi nu aş vrea să merg mai departe, să spun că, după ce a fugit din ţară, şi-a menţinut contacte cu oameni politici, contacte bune, ba îşi trimite şoferul de la unul la altul, este primit, ba comunică, deci această campanie dusă de ziarişti plătiţi, corupţi şi de trusturi de presă care au ca obiectiv minciuna, intoxicarea, păcălirea românilor, a fost un lucru pe care l-am arătat la acest bilanţ, ca exemplu că acest tip de presiune va continua să se facă, mai ales că se ştie foarte bine cum a ieşit din ţară Omar Hayssam. Sunt documente tehnice care probează, inclusiv analize ADN, inclusiv comisie rogatorie rom‚no-libiană, în care comandantul navei care l-a scos pe Omar Hayssam, printre oi, declară şi cum l-a scos, şi cît a costat, şi cine i-a dat banii, iar onorabili ziarişti şi trusturi de presă încearcă să ne convingă cum a plecat Omar Hayssam, cu cravată şi cămaşă albă, prin Aeroportul Otopeni. Sigur, poate cei care au primit semnale şi au fost în corespondenţă cu Omar Hayssam după ce a plecat, dintre politicieni, poate într-o zi vor şi spune care a fost rostul discuţiilor pe care le-au avut cu Omar Hayssam după ce a plecat".


HOP ŞI OBUZELE. Aplecarea lui Traian Băsescu asupra acestui subiect a avut, la o citire atentă, trei scopuri concrete: anatemizarea PSD pentru relaţiile pe care le-a avut cu Omar Hayssam, discreditarea tuturor jurnaliştilor care au scris/ vorbit despre acest subiect sensibil şi convingerea electoratului său că omul de afaceri a fugit din ţără, în mandatul său, profund fraudulos şi fără ştiinţa autorităţilor de la Bucureşti. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unor documente din dosarul armatorului Mustafa Tartoussi, inculpat tocmai fiindcă este acuzat că l-ar fi scos pe Omar Hayssam din ţară la bordul deja celebrei nave Iman T. Care navă, conform spuselor publice ale preşedintelui în funcţie al României, şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ar fi transportat oi. Cruda realitate arată că la data respectivă armatorul acuzat de complicitate cu Omar Hayssam a fost desemnat să agentureze, prin firma sa Askila Shipping SRL şi cu nava Iman T, un transbord, urmat de un transport rutier, de arme venite din Serbia (în Portul Constanţa) cu destinaţia Egipt. Operaţiunea a devenit ulterior – prin toate documentele încheiate cu acea ocazie (vamă, agenturare, controale PCTF etc.) – publică. Deci e de presupus că vigilentele servicii secrete româneşti, ai căror şefi raportează în CSAT direct preşedintelui României, au autorizat efectuarea acelui transport de armament (mortiere de obuze) către un stat nemembru NATO.


"ADN". Nişte obuze pentru liniştea oilor prezide

Dezinformare

În scandalul dispariţiei a lui Omar din România sunt mai multe piste.
Prima este aceea că, dezinformat fiind de serviciile speciale din subordine, care ştiau de armamentul transportat ulterior cu Iman T - navă agreată pentru transporturi speciale, către Egipt şi care i-au ascuns acest lucru, preşedintele României dezinformează, la rândul său, involuntar, opinia publică.
A doua este că Traian Băsescu a fost informat de servicii despre existenţa transportului de obuze , făcut la puţină vreme după declanşarea scandalului Omar, şi, în acest caz, dezinformează voit opinia publică, amestecându-l pe Omar Hayssam printre nişte oi al căror ADN mirosea a praf de puşcă.
A treia este că omul de afaceri a plecat, aşa cum chiar el îi mărturisea telefonic procurorului Ciprian Nastasiu în discuţia telefonică în care-l evocau cu nostalgie pe fantomaticul "dom’ profesor", cu avionul, curat şi parfumat, ca un domn. Iar autorităţile complice au creat special o perdea de fum cu nava Iman T, transportatoare de chrerestea, mizând pe faptul că opinia publică nu va avea cum să fie informată prin media asupra transportului ulterior de armament către Egipt...

27,03,2008 reprezintă momentul în care documentul alăturat a fost făcut public.

×
Subiecte în articol: special basescu plecat hayssam omar omar hayssam