x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Paradisul - "Welcome to Miami!"

Paradisul - "Welcome to Miami!"

de Cornelia Preda    |    18 Iun 2006   •   00:00
Paradisul  -  "Welcome to Miami!"

Situat la marginea Oceanului Atlan-tic, cu zone rezidentiale sofisticate si renumit pentru cluburile deschi-se 24 de ore din 24. Miami pare a fi locul perfect pentru o vacanta de vis.

Situat la marginea Oceanului Atlantic, cu zone rezidentiale sofisticate si renumit pentru cluburile deschise 24 de ore din 24. Miami pare a fi locul perfect pentru o vacanta de vis.

Refrenul unui binecunoscut cantec interpretat de Will Smith spune "Welcome to Miami, bienvenudo a Miami". Cel mai incitant oras din insorita Florida. Jumatate din populatia de 2 milioane este de origine hispanica, majoritatea fiind de origine cubaneza. In anii ’50 a devenit locul preferat al celebritatilor: stralucire, glamour, bronz, bani, faima si viata de noapte fierbinte.

OCOLIT DE IUBIRE. "Mergem foarte rar la ocean, iar de cluburile de aici ne-am plictisit de multa vreme", imi spune o blonda superba, la un frozen daiquiri, pe plaja hotelului Delano, din Miami. "Viata nu este chiar o vacanta. Zilele sunt banale, iar noptile foarte lungi si apasatoare. Dragostea se infiripa prin cluburi si se sfarseste o data cu rasaritul soarelui. Oamenii care locuiesc aici sunt preocupati mai mult de imagine decat de iubire", imi explica ea, incercand sa zambeasca.

De la distanta, tanara putea fi usor luata drept manechin. Insa blonda cu trupul bronzat si foarte bine lucrat, cu forme apetisante se incadra de fapt in genul femeilor frumoase din Miami. In jur de 35 de ani, in pantaloni scurti si cu pantofi platforma, nu parea sa aiba motive reale sa se planga de singuratate.

Dar, dupa cateva zile de plaja si multe discutii, i-am dat dreptate. Am incercat sa aflu de ce iubirea ocoleste orasul magic, cum i se mai spune Miami-ului. Dupa frigul si vremea schimbatoare din Bucuresti, clima de aici este ca o binecuvantare. Briza oceanului imprastie mirosul acela placut de vacanta, la care visam cu totii, satui de iarna prea lunga de la noi.

In camerele hotelului Delano, decorat de Philip Starck, totul este alb: peretii, podelele din lemn, draperiile si statuile ingerilor care te privesc de sus. Holul cu multe coloane imense, de asemenea, albe, si cu perdele vaporoase completeaza acel chic discret al stilului modern. Nici piscina, umbrita de palmieri, nu este lipsita de originalitate. Se aude muzica Caf... del Mar. Seara, sezlongurile si terasa se transforma intr-un bar asiatic. Cocktailurile sunt servite cu sushi. La 200 de metri de hotel se intinde plaja, amenajata cu paturi mari, tot albe, asezate cu fata spre ocean.

Cativa oameni tolaniti la soare citesc Codul lui Da Vinci sau ultimele romane ale lui John Grisham. Desi se spune ca la Miami se retrag pensionarii bogati, media de varsta a "localnicilor" este de 38 de ani.

DISTRACTIE. Cluburi deschise 24 de ore din 24

PASTILA PENTRU SINGURATATE. Pe plaja, la restaurante sau pe strazi nu prea vezi oameni in varsta. Mai tarziu am inteles de ce. Barbatii trecuti de 50 de ani isi fac operatii estetice mai ceva decat femeile, iar milionarii recurg la cea mai in voga metoda de intinerire. Isi fac injectii cu hormoni de crestere. Lipsa conservantilor din mancare ii ajuta intr-adevar sa atinga perfectiunea fizica.

Vitaminele, multe probabil, le satisfac chiar si nevoia de iubire. Muzica din cluburi si hormonii poate ca ii mentin tineri, dar mie imi e mila de ei. Iti sunt necesare oare analize lungi ca sa fii diagnosticat cu boala secolului - spaima de batranete? Trebuie sa suporti injectii dureroase cu botox sau hormoni ca sa infrunti realitatea?

Plaje imense si frumoase pentru oameni vesnic tineri. Degeaba ocean, soare sau vacanta. Viitorul suna tot mai ciudat. Urmeaza, poate, ani parca rupti dintr-un film prost de science-fiction. In care o pastila te va face sa uiti nu numai de riduri, ci chiar de iubire sau de singuratate.

IN VOGA. Manechinele isi etaleaza corpul "lucrat" la paradele de moda din Miami

Incep sa cred din ce in ce mai mult ca vorbele lui Malraux sunt adevarate. Secolul XXI va fi unul religios sau nu va fi deloc. Poate doar credinta in Dumnezeu ne va invata sa imbatranim frumos".

Fiinte care nu percep viata fara cabinetele de chirurgie estetica

Multi locuitori din Miami isi cumpara mancarea de la magazine bio. Majoritatea au renuntat de mult timp la carnea rosie, la paine si la paste. Mesele le sunt alcatuite doar din salate, peste si suplimente alimentare. Am inteles ca ajung sa ia chiar si 20 de vitamine pe zi. Femeile folosesc creme si farduri de asemenea naturale, pe baza de vitamina C. Cam toti practica yoga sau tae bo in fiecare zi si merg la sala de fitness. Unii isi injecteaza chiar si hormoni pentru cresterea masei musculare. In apartamentele cu vedere la ocean, care valoreaza jumatate de milion de euro - dar al caror pret a scazut din cauza uraganului cu aproape 100.000 de euro - locuiesc oameni obsedati de imagine. Si de cabinetele de chirurgie estetica.
×
Subiecte în articol: miami