x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parfum de elf sau de elfiţă

Parfum de elf sau de elfiţă

de Magda Cristina Ursache    |    21 Apr 2012   •   21:00
Parfum de elf sau de elfiţă

In ultimul timp, mi se pare ca sunt inconjurata, daca nu de gameri in toata puterea cuvantului, atunci macar de jucatori impatimiti. Subiectul jocurilor pe calculator mi-e complet strain, dar, involuntar, cand stai pe langa oameni care vorbesc despre asta, prinzi din zbor o gramada de informatii: preturi pentru mouse-uri de gaming ­ exorbitante! ­ strategii de joc si termeni si abrevieri care ma zapacesc.

Cea mai noua descoperire este abrevierea RPG ­ role play game ­ adica un fel de jocuri de rol. Fiecare jucator isi alege un personaj cu care vrea sa participe in poveste si toata actiunea are loc online. Din cate am inteles, sunt multe asemenea jocuri, foarte populare in mediul de gaming si multe dintre ele par sa fi plecat de la simple jocuri de societate, pe tabla, cum este si Monopoly ­ cu care, sincer, sunt mult mai familiarizata.

Cum am aflat de aceste jocuri? Recent, o cunostinta mi-a propus sa incerc unul dintre ele, numit "Dungeons and Dragons". O poveste cu temnite si dragoni, intr-o lume fantastica, guvernata de un Lord al Temnitelor? Nu m-a tentat prea tare. Dar cunostinta mea a insistat, spunand ca mi-ar placea cu siguranta acest joc, ca este foarte realist si ca lucreaza cu mai multe simturi. Ei bine, abia atunci am fost intrigata. Cum poate un joc pe calculator sa ma stimuleze mai mult decat vizual si auditiv? Se pare ca acesta poate. El se poate simti si... olfactiv. Un joc cu miros! Si nici macar cu un singur miros! O companie americana a avut grija ca toti pasionatii de "Dungeons and Dragons" sa simta cat mai mult experienta temnitelor si a dragonilor, asa ca a creat o serie de parfumuri inspirate de personajele povestii.

Fiecare elf, pitic, gnom, orc are propria fragranta. Elful, de exemplu, miroase suav a mosc, miere, violete, liliac de padure, mure si... a viata fara de moarte, pe cand un gnom miroase a ghimbir, nucsoara si fum.

Pentru clerici, fragranta include arome pure de trandafiri, flori de padure si mir, iar cea pentru luptatori are n componenta sa arome de piele, mosc, sange si otel. Magul miroase a tamaie, ghimbir si... a rasina din sange de dragon Sumatran, pe cand un padurar miroase mai degraba a pin, scoarta de copac si iarba. Daca nu alegi un personaj anume ci vrei sa fii pur si simplu bun sau rau, exista un parfum care te poate defini: pentru personajul rau ­ arome de opium, tutun, pruna si ceai verde, iar pentru personajul bun ­ arome de vanilie, miere si batoane de zahar.

×