x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parfumul siluetei tale

Parfumul siluetei tale

de Magda Cristina Ursache    |    10 Aug 2012   •   21:00
Parfumul siluetei tale

N-ar fi intaia oara cand se vorbeste despre utilizarea aromoterapiei in dietele de slabit... Atunci cand vrem sa gasim solutii (rapide, daca se poate) ca sa ne mai... ponderam nitel greutatea, ne agatam de orice sugestie care ni se face (mai ales daca nu presupune ore de efort fizic la sala, dimineti de alergare si restrictii drastice la mancare). De-aceea, zic, aromoterapia e de doua ori incantatoare! Dar, sincera sa fiu, nu m-am gandit niciodata ca va lua cineva intr-atat de mult in serios povestea asta incat sa-si puna creativitatea la bataie ca sa scoata pe piata un... parfum pentru slabit.

Totusi, lucrul s-a intamplat si, daca ar fi sa dam crezare colegilor jurnalisti de la The Daily Mail, deja 6.000 de persoane sunt pe o lista de asteptare – pentru ca sticluta miraculoasa a fost comandata de "prenumeranti" chiar inainte de a ajunge oficial pe rafturile magazinelor. Parfumul a fost creat de casa franceza Robertet, pentru gama Velds, numele sau fiind o invitatie de nerefuzat: Prends-Moi. Adica: Ia-ma! El are la baza experienta aromoterapiei in curele de slabit si cercetari recente in domeniul "neurocosmeticii", care analizeaza felul in care creierul nostru reactioneaza la diversi stimuli, atunci cand folosim produse cosmetice. Ingredientele din acest parfum neobisnuit conduc la eliberarea endorfinelor de tip B, moment in care creierul primeste "un mesaj de placere" care induce o senzatie de bunastare, de prea-plin. Consecinta? Se reduce pofta de mancare! "Vinovata" de aceasta reactie este o combinatie de compusi – pe care ii intalnesti si in cazul multor altor produse clasice de slabit ­, respectiv: cafeina, carnitina si extractul de spirulina. Acestea au rolul de a activa doua enzime, care sunt direct implicate in lipoliza, adica "dizolvarea" grasimilor. Pare foarte usor si comod, mai ales daca te gandesti ca singurul lucru pe care il ai de facut este sa te parfumezi discret dimineata... si de inca vreo cateva ori pe zi, de preferat inainte de orele stabilite pentru masa si micile gustari. In aceeasi gama urmeaza sa apara si un ulei esential, care poate fi folosit pentru masaj usor, dimineata si seara, inainte de culcare. Astfel, se zice, vei reusi in scurta vreme sa iti "sculptezi" formele.

Poate va intrebati si a ce miroase acest parfum fabulos? Ei bine, a bergamota, mandarine si grapefrut. Aroma fructata si proaspata, ca o vara mediteraneana, la care sa visezi infasurata in valuri subtiri...

×