x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parfumuri-bijuterii

Parfumuri-bijuterii

de Magda Cristina Ursache    |    21 Sep 2012   •   21:00
Parfumuri-bijuterii

Cei mai multi dintre noi ne completam tinutele, fie ele de ocazie sau de zi cu zi, cu bijuterii si cu un parfum care sa ne intregeasca imaginea si care sa spuna o poveste despre noi.

Dar se intampla sa fim grabiti, sau adormiti, sau pur si simplu uituci si sa plecam de acasa fara acele mici elemente fara de care, sa recunoastem, ne simtim cumva incompleti. Cunosc insa un mic secret, care ne poate folosi ca sa fim punctuali si complet echipati: bijuteriile cu parfum.

Ideea nu este neaparat una noua, dar a redevenit la moda in ultimii ani, iar pe internet nenumarate site-uri ofera azi aroma preferata, in interiorul unei bijuterii. Aceste bijuterii pot avea diferite "infatisari', dar poate cea mai simpla modalitate de a avea un parfum-bijuterie este aceea de transforma pur si simplu sticluta de parfum intr-o bijuterie. Nu ma refer aici la sticlutele de 100 de mililitri, ci la unele mult mai mici, decorate – sau, mai bine zis, deghizate – in pandantive. Pandantivele mari, de inspiratie victoriana, sau figurinele amuzante se numara acum printre accesoriile in voga, asa ca nimeni nu ar avea de unde sa stie ca tu porti de fapt la gat parfumul tau preferat...

O bijuterie poate insa ascunde un mic parfum si altfel decat intr-o sticluta. Poti avea, de exemplu, un inel sau o bratara care, la prima vedere, sa para la fel ca oricare alta piesa de bijuterie, dar in interiorul caruia/careia sa se afle, de fapt, o pastila de parfum solid. Parfumurile solide se folosesc inca din Antichitate. Sunt la fel de intense – sau chiar mai intense – decat cele lichide si sunt si foarte placute la atingere, deoarece contin uleiuri esentiale. Trebuie doar sa atingi usor pastila de parfum cu varful degetelor, aplicand apoi parfumul la incheietura mainii, la ureche sau pe gat, cum ati proceda cu orice alt parfum.

Iar daca suferiti de intolerante sau alergii la chimicalele din parfumuri, sa stiti ca exista bijuterii parfumate si voi. Acestea vin in forma unei capsule imbibata cu aroma preferata, inchisa in interiorul unui pandantiv din aur sau argint. Astfel, parfumul nu va atinge pielea, dar continua sa emane fragranta aleasa. Mirosul fiecareia dintre aceste capsule se poate mentine pana la trei luni de zile, iar fiecare bijuterie vine cu trei capsule, asa ca nu va mai trebui sa va faceti griji pentru parfum pentru mult timp. Iar daca sunteti genul de persoana care foloseste un parfum diferit in functie de ocazie, pur si simplu luati capsule cu mai multe fragrante, purtand bijuteriile dupa inspiratia de moment.

×