x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Patronii firmei de maxi-taxi, audiaţi la Pachet

Patronii firmei de maxi-taxi, audiaţi la Pachet

de Cristinel C. Popa    |    18 Aug 2009   •   00:00
 Patronii firmei de maxi-taxi, audiaţi la Pachet

Astăzi au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi patronii firmei de maxi-taxi SC Val Cris Trans SRL implicată în tragicul accident feroviar petrecut vinerea trecută la Scânteia (Iaşi). Procurorii i-au anchetat timp de câteva ore pe Ionel Dumitriu, 41 de ani, şi Constantin Scântei, 42 de ani.



La ieşire, atât cei doi, cât şi Carolina Dumitriu, soţia unuia dintre proprietari, cu funcţie în firmă, au evitat un răspuns tranşant cu privire la gradul lor de vinovăţie. Totuşi, la insistenţele ziariştilor, Carolina şi Ionel Dumitriu au declarat că "lucrurile sunt grave", dar că nu se consideră vinovaţi. Când au fost întrebaţi în legătură cu contractul de muncă al şoferului Petrişor Răzvan Apostu, care a murit luni, şi cu privire la legalitatea cursei fatale, ei au evitat să dea un răspuns.

 

MORTUL E DE VINĂ.

Tot astăzi, s-a prezentat la Parchet şi o rudă a Petrinei Borangic (20 de ani), una dintre cele 14 victime ale accidentului. Bărbatul a întrebat de lucrurile tinerei, printre care şi un inel, pe care nu le-a mai găsit atunci când a ridicat cadavrul de la Institutul de Medicină Legală, unde fusese autopsiat. “Am întrebat şi la Poliţie, acum la Parchet, peste tot şi toţi spun că nu ştiu ce s-a întâmplat cu lucrurile”, a spus el.

Patronii firmei Val Cris Trans sunt audiaţi întrucât microbuzul implicat în accidentul de vineri, 14 august, din Scânteia, nu funcţiona legal pe traseul respectiv, iar şoferul nu avea acte în regulă. Mai mult, maşina nu era omologată pentru transport de persoane, iar microbuzele acestei firme nu aveau ce căuta pe traseul Iaşi-Scânteia, acolo operând maşinile de la Izvoraşul SRL.

Până acum, învinuit de catastrofa feroviară în care au murit 14 oameni a fost doar şoferul, în cazul lui fiind cercetări pentru omor din culpă. |nsă Petrişor Apostu a încetat din viaţă, iar cercetările în cazul său întrerupte.

×
Subiecte în articol: special