x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reconstituirea crimei de la Glina

Reconstituirea crimei de la Glina

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    02 Feb 2007   •   00:00
Reconstituirea crimei de la Glina

Procurorii au facut, ieri, reconsti-tuirea traseului urmat de Victor Neciu, in cazul disparitiei lui Aurica Matei. Jurnalul National cere in continuarea demisia comisarului Florin Trosca.

Procurorul a facut ieri reconstituirea accidentului lui Aurica Matei. Concluzia a fost ca cele afirmate de criminal in legatura cu durata si cu drumul pe care l-a parcurs dupa ce a lovit victima coincid in linii mari cu realitatea. Ramane ca medicii legisti sa ofere rezultatele cu privire la momentul aproximativ in care a murit Aurica. Jurnalul National cere in continuare demisia politistilor care s-au "ocupat" de acest caz.

Victor Neciu si cei doi care se mai aflau in masina, insotiti de procurorul care se ocupa de caz, de avocatul lui, avocatul partilor vatamate, si de mascati, au facut ieri reconstituirea drumului parcurs in dimineata de 4 decembrie. Atunci, la volanul unui autotir, Neciu l-a accidentat pe Aurica Matei in orasul Popesti Leordeni, l-a urcat in masina, s-a plimbat cu el prin Bucuresti, dupa care l-a aruncat intr-o liziera in apropierea raului Arges. Criminalul nu a povestit nimanui nimic din cele intamplate timp de mai mult de o luna. Dupa ce l-a aruncat ca pe o carpa, Neciu a "gasit" telefonul lui Aurica, aparatul cazuse in masina, si i l-a facut cadou sotiei sale. Asa l-a gasit pe faptas Serviciul Roman de Informatii. Trupul lui Aurica a fost gasit dupa 50 de zile de la producerea accidentului.

RECONSTITUIRE. Traseul reconstituirii a inceput de la locuinta lui Victor Neciu si s-a terminat pe malul raului Arges, acolo unde a fost gasit corpul lui Aurica Matei. Din zona abatorului Glincarn, de pe soseaua de centura, Victor Neciu a luat-o spre Glina, unde a facut stanga pe cheiul Dambovitei. A trecut pe langa targul de masini Vitan, unde sustine ca au coborat din masina fiul si angajatul lui, partasi la accident, apoi s-a indreptat spre Aparatorii Patriei, unde a facut dreapta catre Spitalul Obregia. Indreptandu-se spre Big Berceni, Neciu a trecut prin fata Spitalului Bagdasar. Dupa un ocol s-a reintors catre Aparatorii Patriei, de unde a mers spre IMGB. De acolo s-a indreptat spre soseaua de centura, unde a facut dreapta, spre comuna Jilava. A trecut pe langa zidurile Penitenciarului Jilava. Ajuns pe podul Jilava, nu inainte de a trece pe langa un panou usor observabil pe care scria "STOP ACCIDENTELOR, VIATA ARE PRIORITATE!", Neciu a mers mai departe spre comuna 1 Decembrie. Ajuns pe Soseaua Giurgiului, pana sa faca stanga pe langa podul Adunatii Copaceni, a trecut pe langa Strada Sperantei. Degeaba. A urmat drumul la stanga pe sub pod, a mai mers cativa kilometri pe malul raului Arges si, cand a gasit o padurice, a lasat corpul acolo. In zona unde l-a abandonat pe Aurica, Victor Neciu a aratat spre locul in care a aruncat corpul si a spus ca l-a acoperit cu o haina si ca nu a luat nici un obiect care ii apartinea victimei.

×
Subiecte în articol: special neciu aurică