x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reguli si circ la Arcub

Reguli si circ la Arcub

01 Iun 2005   •   00:00

S-a transformat in circ conferinta tinuta intr-o sala folosita altadata pentru spectacole, cu scena unde stateau cei trei jurnalisti intorsi din Irak si cu scaune ca la teatru, aliniate, unde trebuia sa stea toti ceilalti colegi de breasla.

click pe poza pentru a accesa galeria foto
DEGAJARE. Inaintea conferintei, frunti descretite
La intalnirea care s-a dorit a fi una care sa lamureasca toate incertitudinile, organizata de Prima TV, televiziunile concurente nu au avut voie sa intre cu camerele de filmat proprii din motive pe care Dan Dumitru nu a vrut sa le explice ieri. Pentru a imbuna totusi jurnalistii, cei de la Prima au oferit semnal gratuit celorlalte posturi tv. Prin urmare, toti am putut vedea la televizor aceleasi imagini pe care au vrut sa le dea pe post cameramanii colegi cu Sorin si Marie-Jeanne. In mai toate imaginile s-a putut vedea bannerul urias cu Prima TV lipit in spatele jurnalistilor... "Nu va e rusine ca va faceti publicitate aici?", s-a burzuluit la un moment dat unul dintre ziaristii invitati in aplauzele unor tinerele asezat in primele randuri. "Bravo! Bine le-ai zis!" Lucru care l-a scos din pepeni pe Dan Dumitru, directorul de stiri de la Prima rastindu-se la omul care atragea atentia asupra publicitatii mascate. Numai interventia Cristinei Topescu, care il tot tragea pe furis de haina, l-a mai potolit pe Dumitru.

O alta regula care nu trebuia incalcata conform organizatorilor era ca fiecare mass-media trebuia sa aiba dreptul la o singura intrebare, "cel mult doua". Ziaristii facusera coada de 10 metri printre randurile de scaune pentru a le veni randul la un microfon cu trepied. Dar inca de la inceput vreo doi jurnalisti s-au apucat sa urle din mijlocul salii ori de cate ori le venea inspiratia sa mai tranteasca cate o intrebare sau sa traga cate o observatie. Alta venea din cand in cand la micron si-si manifesta nemultumirea pitigaind in plasa microfonului. O jurnalista a transformat timpul pentru cele "maxim doua intrebari" intr-un adevarat talk-show unde isi modera propria discutie, unde ea punea intrebari si tot dumneaei raspundea. Nemultumirea jurnalistilor a fost accentuata de raspunsurile evazive ale colegilor nostri rapiti in Irak si de prea multele raspunsuri de genul: "Nu putem spune asta!", "Nu vreau sa comentez!".

×
Subiecte în articol: eveniment