x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Câteva clipe de glorie

Câteva clipe de glorie

de Roxana Roseti    |    21 Apr 2011   •   10:00
Câteva clipe de glorie
Sursa foto: Bogdan Chesaru/

Coardă, cerc, minge, panglică şi măciuci. Atât de bine mânuite, încât devin, parcă, o extensie a trupului. Complicate exerciţii, întotdeauna acompaniate de muzică. Unul dintre cele mai frumoase şi mai exacte sporturi olimpice.

Concursul de gimnastică ritmică „Trofeul Aniversar Irina Deleanu”, ediţia a X-a, 2-3 aprilie, Sala Polivalentă din Capitală. La competiţie au participat 70 de sportive din 18 ţări şi 50 de oficiali. Sportiva română Alexandra Piscupescu a reuşit o prestaţie remarcabilă, Oficialii Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică estimând că are şanse de a realiza la viitoarele competiţii baremul pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012. La competiţie a participat şi singurul bărbat din lume practicant al gimnasticii ritmice, spaniolul Ruben Orihuela. „Sunt foarte fericit că pot să particip la această competiţie foarte importantă. Cum sunt singurul bărbat aici, fetele reprezintă un motiv de inspiraţie pentru mine”, a declarat Ruben. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, consideră că gimnastica ritmică este „un sport de nişă”.

De nişă ori nu, gimnastica ritmică rămâne o importantă provocare artistică, chiar şi numai pentru pentru câteva clipe pe care le-am putea numi de glorie, având în vedere antrenamentele spartane…

×
Subiecte în articol: reportaj