x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Ioana Băsescu iar a aprins lumânări la vii

Ioana Băsescu iar a aprins lumânări la vii

de Luiza Moldovan    |    Irina Munteanu    |    24 Iul 2012   •   16:59
Ioana Băsescu iar a aprins lumânări la vii

Lucrarile la axa Bucuresti-Londra-Washington (sau, in fine, Berlin, ca nu suntem deloc sigure) sunt in toi. A se citi: lucrarile la benzinaria din capu’ strazii Comanita. Ca maine o sa opreasca aici, pentru un plin de benzina, Barack Obama, aflat la cel de-al cincilea mandat, Putin o sa-i taie chitanta, iar madam Merkel o sa-i cante olari-i-ooo in timp ce-i plaseaza sub nas un carton cu carnati plus bere. E-he! Ce stim noi? Aici se face istoria adevarata!

Pana la ora prezentului document word, Suspendatul nu venise prin Comanita. Ziaristii prezenti la fata locului se uita plictisiti dupa orice ametit care se apropie de portile inchise. Stim la ce se gandesc, iar unii, carora nu le e frica de penibil, chiar intreaba: "Asta cine mai e? Da’ paparudele-astea cine mai sunt?' Aia mai informati doneaza stirea cu generozitate, da’ cu conditia s-o stie si ei. Li se face poza la toti, pentru orice eventualitate. Lasa, ca e bine s-o retina retina aparatului de fotografiat sau cristalinul camerei de luat vederi.

Tanti Ioana de la biserica Dichiu iar e incantata. Fata Ioana, mai-marea Suspendatului, iar a venit sa-si ia lumanarile, cele treizeci. Treizeci de lumanari, aprinse la vii, dar de data asta nu pe toate, vezi bine, s-o mai fi dus si pe la vreo alta biserica sau, poate, cine-stie, le tine-n casa, ca e bine sa ai lumanari in casa, nu se stie niciodata. "Am vorbit cu ea, asa cum stau de vorba cu matale. E tare draguta, sa stiti, are ceva deosebit'. Suntem sigure de asta, singurul mare defect al Ioanei e taica-su. "Are ceva si din tac-su, e clar, da’ nici tac-su nu e un barbat urat, prostia lui il strica, rautatea'. De data asta, Ioana purta o rochie cenusie. Cenusie ca starea de spirit din Comanita, presupunem noi abile.

"Da’ e inalta, dom’le, e inalta, nu stiu cu cine-o fi semanand. E inalta si supla, imi place de ea, nu mai e asa grasa cum era odata, acuma arata foarte bine'. Tanti Ioana mai povesteste ca Ioana i-a dat mai multi bani fata de cat faceau cele treizeci de lumanari si ca n-a mai luat restul. Ca ea l-a pus totusi pe masa, ca sa nu zica nimeni nimic, e femeie cinstita si cu frica lui Dumnezeu, n-ar fura nici un capat de axa... aaa... ata, scuze.

Cat despre dom’ Suspendatu’, stim de ce nu mai trece prin Comanita. Pai ce sa mai faca acolo? Incet-incet, o s-ajunga unde-i e locul. In Mihaileanu. Sambata la piata (dimineata) si la table (seara) cu golanii de-acolo, ca de golani nu ducem lipsa.

P.S. Basescu era, dar loganul lui se transformase, magic, intr-un mertzan parcat mai incolo un pic de ziaristi.

×