x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Reportaj de campanie: Lu’ Suspendatu’ i se fâlfâie!

Reportaj de campanie: Lu’ Suspendatu’ i se fâlfâie!

de Irina Munteanu    |    Luiza Moldovan    |    23 Iul 2012   •   17:03
Reportaj de campanie: Lu’ Suspendatu’ i se fâlfâie!

S-a intetit paza in Comanita 9. Pe unde belesti ochii, dai de cate unu’ intr-o masina, cica sta si el asa, da’ ce?, parca pe noi de ne pacaleste cineva? Pe Vasile Lascar – politist. Pe Icoanei, nu unu’, nu doi, o ar-ma-ta de politisti adusi sa-l slujeasca pe Suspendat cat timp isi organizeaza infractiunea de organizare a campaniei electorale de luat ochii la lume. Dom’le, ce-i drept, speranta moare ultima, na, lasa-l pe om sa viseze! In capu’ strazii, au pus un afis mare, electoral, cu un nene pensionar care zice ca sa te duci sa votezi cu impotriva Suspendatului. Noi nu stam sa-l pazim cand iese dumnealui din sediu, da’ avem asa o banuiala, ca omul nu se uita intr-acolo, inspre afisul care-l pune fata-n fata cu propriile infractiuni la adresa poporului roman. Pe foarte multi, Suspendatul nu mai poate sa pacaleasca, dar totusi, se mai gasesc. Mai multi sunt nemultumitii decat multumitii.

Un nemultumit venise chiar ieri de dimineata sa fluture un steag in fata sediului de campanie. Tanti Ioana si tanti Vera ne-au dezvaluit ca au bagat steagul intr-o duba si pe el intr-o masina neagra: "Mie imi placea sa-l vad falfaind, imi pare rau ca l-au luat. Jandarmii-l pazesc, presa-l pazeste, iar lui Basescu i se falfaie!' Na! Poftim libertate de exprimare! Ia d-acilea o bucata de libera exprimare, asa, si ia si d-acilea o libertate de exprimare dupa ceafa si mai ia si de la mine una, ca sa fie.

In mod paradoxal, in pofida sporirii masurilor de securitate, biserica Dichiu, de vizavi de sediu, a fost pradata, la sfarsitul saptamanii trecute, de unu’, chiar sub ochii lu’ tanti Ioana. Pai bine, ma, jandarmii se falfaie peste tot si biserica e pradata ziua in amiaza mare?!? Pai normal, ca oamenii sunt in slujba Suspendatului, nu in slujba omului, asta sa fie clar! Tanti Ioana e pornita rau impotriva Suspendatului.

"Acum ne «pazeste» el. Dar la sfarsitul saptamanii, domnul Basescu pleaca de aici, asa ca cine ne mai apara?!', se mira ea, si continua sa numere lumanari. La pradaciunea de saptamana trecuta, chiar tanti Ioana a fost cea care i-a atras atentia hotului ca-i cad niste bani din buzunar, pana sa-si dea seama cu cine are de-a face. "Nici in biserica nu mai esti in siguranta. Daca ma duc la jandarmii astia de peste drum si le spun ca am fost furata, imi spun ca nu e de competinta lor, ca ei au alta emisiune', spune femeia si clatina din cap, apoi aduce vorba de "barbatul asta de 87 de ani, l-ati vazut? Cum l-au facut asa, de parca e un robot?!' 87 de ani... il recunoastem, il vazuseram si noi in afisul electoral pus in capatul strazii Comanita. "Dar il stiti pe barbatul din afis?' ".De unde, maica, nu cred c-am fost la botezul lui! Nici nu eram nascuta!'

×