x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sotia sirianului a deconectat soneria

Sotia sirianului a deconectat soneria

08 Apr 2005   •   00:00

Domiciliul omului de afaceri Omar Hayssam (foto) seamana, de doua zile, cu o fortareata. Sotia refuza sa ofere informatii presei.

Nici vecinii nu stiu prea multe despre familia Hayssam, care s-a mutat pe Strada Garlei din Capitala in urma cu mai bine de un an. Vaduva Tudora Matei, in varsta de 75 de ani, care locuieste de o viata in casa situata vizavi de cea a lui Omar, ne-a declarat ca nu si-a cunoscut niciodata vecinii. Pe omul de afaceri sirian l-a vazut mai bine la televizor, dupa ce a fost arestat. Nici pe sotie n-o cunoaste, ii stie doar pe cei sapte copii. "Cei mici se mai joaca pe strada, mai scapa mingea in curte la noi. N-am observat nimic ciudat dupa ce a fost arestat, doar ca au venit televiziunile, au venit jandarmii. Pe el nu l-am vazut afara, pe strada, iesea cu masina direct din garaj", mentioneaza vecina. Tudora mai spune ca sirianul si familia s-au mutat pe Strada Garlei acum "un an si ceva", dupa ce cladirea a fost terminata.

Pentru a nu mai fi deranjata, sotia omului de afaceri a deconectat de la poarta soneria si interfonul. Orice comunicare se face doar prin intermediul bodyguardului din fata portilor, care spune ca, de fapt, el nu poate vorbi direct cu sotia sirianului, nu poate transmite nimic. Paznicul a primit instructiuni sa nu dea "nici o relatie". "Eu trebuie sa am grija sa nu se intample nimic aicea", spunea aratand trotuarul pavat din fata casei. "Eu sunt pus aici sa supraveghez. Soneria e deconectata de ieri (n.r. - joi). Vin tot felul de oameni care spun ca sunt ziaristi. De unde sa stiu eu ca sunt ziaristi? Asa, si cei din baraca aia au spus ca au venit sa apere nu stiu ce ambasador si erau de la Securitate de fapt", povesteste el, aratand spre un chiosc metalic din fata unei case, asemanator cu cel din care supravegheaza el insusi. In timp ce ii impinge in curte pe cei doi copii care vor sa iasa pe strada sa se joace cu trotinetele, paznicul lasa sa se inteleaga ca sotia lui Omar Hayssam este suparata pe presa pentru ca i s-au "rastalmacit" declaratiile.

MUNAF. Nici familia lui Mohamed Munaf nu mai vrea sa mai scoata o vorba. Dupa ce la inceput, cand a aparut caseta cu cei trei ziaristi si cu Munaf flancati de doi indivizi mascati si inarmati, Georget, sotia lui Munaf, a pozat in victima si a incercat sa impresioneze o tara-ntreaga cu drama ei. Ieri am mai facut o incercare dar si aceasta s-a soldat cu un esec. Putinii vecini pe care i-am gasit acasa in jurul pranzului nu au putut sa ne ofere prea multe amanunte despre viata lui Mohamed Munaf. Am apasat pe soneria apartamentului lui Mohamed Munaf. O voce de copil striga: "Tati! Tati!". Usa casei lui Munaf ne-a fost deschisa de o femeie bruneta, tunsa scurt, nu prea inalta si imbracata intr-un capot verde. Ea ne-a spus ca doamna Mohamed nu este acasa si ca nu stie cand vine. Apoi, femeia, care probabil era bona copiilor, ne-a trantit usa in nas. (Eduard Pascu, Ion Alexandru, Catalin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: special munaf