x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Verificare la sange

Verificare la sange

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2005   •   00:00
Verificare la sange

Compania BAA, care administreaza principalele aeroporturi din Londra, a anuntat ca va verifica echipamentele de securitate dupa exploziile produse in cursul diminetii, in centrul capitalei britanice.

"Verificam echipamentele de securitate, dar suntem siguri ca sunt foarte performante. Suntem in stare de alerta de mult timp", a precizat purtatorul de cuvant al BAA.

Responsabilul citat a subliniat ca circulatia trenului Heathrow-Express, care face legatura intre vestul orasului si gara Paddington, a fost suspendata temporar, ca masura de precautie. In schimb, trenul Gatwick Express continua sa asigure legatura intre gara Victoria si aeroportul din sudul capitalei, iar cursa feroviara Stansted Express va pleca de la gara Tottenham, dupa inchiderea garii Liverpool Street.

MASURI DE SECURITATE LA WASHINGTON SI BERLIN Securitatea a fost sporita in metroul din Washington, dar si in reteaua de transport in comun din Berlin, inclusiv prin mobilizarea mai multor politisti, ca urmare a atentatelor comise la Londra, au anuntat autoritatile, citate de AFP. "In urma evenimentelor de la Londra, politia isi va spori prezenta in reteaua de metrou si in zonele de transport urban", a anuntat Washington Metropolitan Transit Authority. "Le cerem calatorilor sa fie vigilenti si sa anunte orice activitate neobisnuita precum si prezenta oricarui pachet suspect", se arata in comunicat.

Compania publica de transport din Berlin (BVG) "a reactionat" in urma atacurilor din Londra, sporind masurile de securitate in reteaua de transport din Capitala. Nivelul de securitate in reteaua de transport public a fost ridicat la nivelul "galben", al doilea dintre cele trei nivele de securitate, potrivit unui comunicat al BVG. "Aceasta masura are un caracter preventiv, BVG nedispunand de nici un indiciu referitor la o amenintare care ar viza Berlinul", se subliniaza in comunicat.

Angajatilor retelei de transport public, in special soferilor de autobuze si conductorilor de tramvaie, li s-a cerut sa fie vigilenti in legatura cu eventuala prezenta a unor obiecte abandonate sau suspecte in vehicule. Personalul de securitate din metroul berlinez a fost sporit si au fost organizate misiuni de patrula in gari.

INCENDIU LA GUVERNUL POLONEZ Pompierii polonezi au fost chemati, joi, la sediul Guvernului, din Varsovia, dupa ce martori oculari au observat, in jurul orei 13.30 (14.30 ora Romaniei) ca din biroul premierului iesea fum, relateaza site-ul Polskie Radio. Autoritatile au precizat ca incendiul a fost provocat de lucrarile de modernizare a cladirii, ipoteza unui act terorist fiind exclusa. Intre timp, parlamentarii polonezi au pastrat un moment de reculegere in memoria victimelor atacurilor din Londra.
×
Subiecte în articol: securitate eveniment