x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Zborurile Bucuresti-Londra, neafectate de atentate

Zborurile Bucuresti-Londra, neafectate de atentate

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2005   •   00:00

Incidentele de la Londra nu au afectat zborurile pe ruta Bucuresti-Londra, administratia Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti sustinand ca nici unul dintre avioanele programate sa plece catre Marea Britanie nu a fost anulat sau amanat. Directorul de relatii externe al aeroportului "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat agentiei MEDIAFAX ca totul decurge "normal" pe aeroport. "Nu exista zboruri de Londra anulate sau intarziate, totul decurge normal", a spus Iordache, aratand ca nu au fost luate masuri speciale suplimentare de siguranta pe aeroport.

Potrivit orarului de zboruri existent pe site-ul aeroportului, doua companii aviatice au cate o cursa zilnica spre capitala Marii Britanii si cate una de la Londra spre "Henri Coanda".

REEDITAREA ATENTATELOR DE LA MADRID Exploziile produse la Londra par o incercare de reeditare a atentatelor comise la Madrid si probabil au fost planificate timp de mai multe luni, a declarat un expert britanic in terorism, citat de The Guardian, in editia electronica de joi.

Michael Clarke, director al Centre for Defence Studies de la King""s College din Londra, a precizat ca amplasarea a sase bombe indica faptul ca cel putin 24 de persoane au fost implicate in aceasta actiune cu tinte precise. El a adaugat ca momentul comiterii atentatelor, cand resursele de securitate se concentrau asupra summitului G8, indica o gandire extrem de minutioasa din partea teroristilor.

"Probabil a fost un complot amplu, care a fost planificat luni de zile", a subliniat Clarke, care a refuzat insa sa faca speculatii cu privire la autorii acestuia.

El a mai declarat ca nu poate fi exclus pericolul producerii unor noi explozii in cursul zilei de joi. "Modalitatea de a paraliza un intreg oras este de a detona bombe atunci cand echipele de interventie se afla in plina actiune", a explicat el.

ALERTA LA AMBASADA ISRAELULUI DIN LONDRA Ambasada Israelului din Londra a fost plasata in stare de alerta, dupa atentatele comise joi dimineata in reteaua londoneza de transport public, a anuntat o sursa oficiala, citata de AFP. "Ambasada a fost plasata in stare de alerta, iar angajatii nostri au primit ordinul de a nu iesi din incinta, deocamdata", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Mark Regev. "Starea de alerta a fost decisa in urma unui avertisment al politiei, emis dupa explozii", a precizat el.
×
Subiecte în articol: londra eveniment