x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 23 de asi, cu Federer!

23 de asi, cu Federer!

25 Ian 2005   •   00:00

Specialistii sustineau ca, in acest moment, doar un Andre Agassi in zi buna il poate invinge pe Roger Federer. Numai ca americanul in varsta de 34 de ani nu a facut fata iuresului impus de mai tanarul sau adversar, parasind in "sferturi" (6-3, 6-4, 6-4) Australian Open, competitie ce isi aniverseaza centenarul in acest an.

ARTIST. Roger Federer si-a permis lovituri de mare spectacol in partida cu Andre Agassi
SUPERB. Primul set a fost si cel mai frumos. S-a mers cap la cap pana la scorul de 3-2 pentru Federer, moment in care elvetianul, care implineste in 2005 varsta de 24 de ani, a reusit un break. Agassi a dat senzatia ca poate reveni in meci, a avut 4 mingi de break la scorul de 3-5, insa nu a rezistat si a cedat. A fost un set in care americanul s-a bazat pe lovitura de dreapta, fortand in cateva momente decisive pe punctul slab al adversarului, reverul. Nu a fost de ajuns! Au urmat doua seturi identice: 6-4, 6-4. Federer a reusit cate un break in debut, dupa care si-a castigat de fiecare data serviciul, suficient pentru a accede in semifinale. Un atu puternic al numarului 1 mondial a fost serviciul, elevetianul reusind 22 de asi, in comparatie cu doar unul singur al lui Agassi. In aceasta dimineata s-au jucat celelalte doua "sferturi" ale competitiei, David Nalbandian - Lleyton Hewitt, respectiv Nikolai Davidenko - Andy Roddick.

DERBY. In penultimul act al competitiei de la Antipozi, cel mai bun tenisman al ultimilor doi ani il va intalni vineri pe Marat Safin, care l-a eliminat pe slovacul Dominik Hrbaty, cu 6-2, 6-4, 6-2. Rusul va implini maine 25 de ani, aceasta partida fiind foarte importanta pentru el, dupa ce a pierdut finala anul trecut chiar in fata lui Federer. (Catalin Fainisi, Daniel Stan)

PAVEL
Dupa ce a parasit turneul de simplu de la Australian Open inca din turul al doilea, romanul Andrei Pavel a ratat si calificarea in semifinalele probei de dublu ale turneului de la Antipozi. "Cneazul", care a facut pereche cu cehul Tomas Berdych, a fost invins, in sferturile de finala, cu scorul de 7-6 (7/3), 7-6 (10/8), de cuplul Jurgen Melzer - Alexander Waske. In proba de simplu a junioarelor, romancele Sorana Carstea si Agnes Szatmari au ratat calificarea in optimile de finala.

TURNEUL FEMININ
Una dintre semifinalele-soc ale turneului feminin de la Australian Open va fi Maria Sarapova - Serena Williams. Revelatia anului trecut a eliminat-o in "sferturi" (4-6, 6-2, 6-2) pe compatrioata sa, Svetlana Kusnetova, in timp ce Williams, fosta castigatoare la Antipozi in 2003, a trecut de Amelie Mauresmo (6-2, 6-2). Cealalta semifinala va fi jucata de castigatoarele din partidele Lindsay Davenport - Alicia Molik, respectiv Nathalie Dechy - Patty Schneider. Davenport este cap de serie numarul 1 si este creditata cu cele mai mari sanse de a castiga trofeul australian, pe care si l-a adjudecat si in 2000.
×
Subiecte în articol: sport