x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 6 romani vor lupta contra "Bestiei"

6 romani vor lupta contra "Bestiei"

16 Feb 2005   •   00:00

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, si antrenorul Adrian Marcu au nominalizat ieri 6 jucatori in lotul largit pentru intalnirea cu Belarus, din primul tur al Grupei Mondiale, programata intre 4 si 6 martie, la Brasov.

VEDETA. Max Mirnyi este marele pericol pentru echipa Romaniei. Fata de romani, el a inceput excelent sezonul
INGRIJORARE. Andrei Pavel, Victor Hanescu, Gabriel Trifu, Horia Tecau, Razvan Sabau si Gabriel Moraru compun lotul care va fi redus, cu cateva zile inaintea meciului, la doar 4 tenismani. Marea problema a tehnicienilor o reprezinta forma mizerabila a celor mai valorosi jucatori, Pavel si Hanescu. "Cneazul" a cazut pana pe locul 48 in clasamentul mondial, rezultatele sale sunt din ce in ce mai slabe, in vreme ce Hanescu are si el mari probleme cu lipsa succeselor, pierzand recent in fata unui jucator care nu se afla nici in prima suta mondiala.

ADVERSARI. De asemenea, capitanul nejucator al ex-sovieticilor, Serghei Teterin, a anuntat si el componenta lotului pentru deplasarea din Romania. Cei patru jucatori bielorusi sunt Max Mirnyi, Vladimir Voltcikov (care vor evolua atat in cele doua partide de simplu, dar care formeaza si un redutabil cuplu de dublu), Egor Puntus si Dmitry Novikov. Biletele pentru cele trei zile ale meciului de la Brasov costa 200.000 de lei.

MIRNYI E SI OFICIAL
Vedeta bielorusilor este Maxim Nikolaevici Mirnyi, pe numele sau complet. La cei 1.95 m si 90 kg, el este poreclit "Bestia" in circuitul profesionist. Mirnyi a avut un inceput de an foarte bun, reusind sa fie semifinalist la Sydney si la Milano, sfert-finalist la San Jose si semifinalist in turneele de dublu de la Australian Open si de la Sydney. In luna mai a anului trecut, Max a fost votat ca vicepresedinte al Federatiei de Tenis din Belarus, el fiind si posesorul celui mai inalt merit al tarii, acordat in 2002 de presedintele Lukasenko.

×
Subiecte în articol: sport