x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Ranieri a ramas lefter la Monte Carlo"

„Ranieri a ramas lefter la Monte Carlo"

22 Apr 2004   •   00:00

AS Monaco a facut un mare pas catre finala Ligii Campionilor, dupa ce a invins cu 3-1 pe Chelsea, in prima mansa a semifinalelor.

Succesul formatiei din Principat este cu atat mai valoros cu cat elevii lui Didier Deschamps au marcat de doua ori in inferioritate numerica. Totodata, echipa monegasca a pus capat seriei de sase victorii consecutive reusite de Chelsea in deplasare, in actuala editie a competitiei. La londonezi, Claudio Ranieri l-a lasat tot meciul pe banca pe Adrian Mutu, nemultumit de faptul ca romanul nu prea s-a mai intalnit cu golul in ultimul timp.

CARTOFOR. Antrenorul italian este considerat de presa britanica principalul vinovat pentru esec. „Tactica lui Ranieri a distrus visul lui Chelsea. Claudio a venit lefter in cazinoul de la Monte Carlo si a sfarsit prin a plati un pret care le poate fi fatal londonezilor", scrie Dailly Mirror. La randul sau, The Independent noteaza: „Monte Carlo a ruinat multi cartofori, iar Claudio Ranieri nu face exceptie". Tabloidul The Sun scrie ca trucul lui Claude Makelele i-a inspirat pe cei zece jucatori de la Monaco sa zburde spre o victorie glorioasa. „Makelele ar fi fost indreptatit sa aspire la castigarea Oscarului. Este vinovat ca a jucat o mica sceneta in fata arbitrului pentru a forta eliminarea lui Zikos, in minutul 52", comenteaza publicatia britanica.

ATAC. Inaintea partidei de pe „Louis II", sansele lui Claudio Ranieri de a ramane pe banca tehnica a lui Chelsea erau minime. Dupa infrangerea de la Monte Carlo, ele sunt egale cu zero. Mai ales ca tehnicianul italian l-a atacat pe patronul Roman Abramovici, chiar inaintea meciului cu Monaco. „Abramovici habar nu are de fotbal. El se gandeste doar «cumpar cutare si cutare jucator si castig»", a spus Ranieri. Probabil ca „macaronarul" stia ca miliardarul rus i-a facut o propunere lui Jose Mourinho, antrenorul lui FC Porto. Oferta a atras nemultumirea presedintelui clubului lusitan, care a depus o plangere la FIFA.

Delia Gomoescu


AS Monaco - Chelsea 3-1

Prso (’17), Morientes (’78), Nonda (’83) / Crespo (’22)
Meciul retur va avea loc pe 5 mai.

×
Subiecte în articol: sport ranieri