x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Victorie sau moarte!"

„Victorie sau moarte!"

de Marius Mihalcea    |    14 Aug 2007   •   00:00
„Victorie sau moarte!"
Sursa foto: KAMAL MOGHRABI/

Corespondenta din Roma
Antrenorul grupării romane, Delio Rossi, are căteva probleme de lot, insă singura incertitudine clară este cea a portarului argentinian Carizzo, care incă nu şi-a rezolvat problema cu obţinerea paşaportului italian. • Totul sau nimic!

Corespondenta din RomaÂ
Antrenorul grupării romane, Delio Rossi, are căteva probleme de lot, insă singura incertitudine clară este cea a portarului argentinian Carizzo, care incă nu şi-a rezolvat problema cu obţinerea paşaportului italian.


Intr-o perioadă destul de grea pentru Lazio, care trece printr-un moment al schimbului de generaţii, jucătorii lui Delio Rossi nu se găndesc decăt la accederea in grupele Ligii. Ei sunt susţinuţi şi de presă, care in ultimele zile a lansat indemnuri suporterilor să vină in număr căt mai mare pe "Olimpico". Totuşi, in Roma, interesul pentru meci este aproape nul.

CU INIMA. Premisele sunt mai degrabă sumbre in ceea ce-i priveşte pe fanii laziali, care nu se inghesuie la casele de bilete, deşi la şedinţa de pregătire de luni, de la cantonamentul de la Fiuggi, au fost in jur de 2.000 de privitori. In schimb, presa italiană crede că suporterii romăni vor fi destul de mulţi, exceptănd cele 1.000 de bilete cedate clubului Dinamo, mai existănd cereri pentru alte 6.000 de tichete din partea romănilor rezidenţi in Italia. Conform Gazzetta dello Sport, organizatorii vănduseră pănă ieri la prănz doar 15.000 de bilete. Referitor la "dubla" cu Dinamo, cotidianul Il Giornale a titrat: "Victorie sau moarte!".

AMBIŢIONARE. Şi antrenorul Delio Rossi şi-a mobilizat elevii la finele antrenamentului de luni seară: "Băieţi, trebuie să jucaţi cu inima. Vrem să obţinem o performanţă mare şi trebuie să ne asigurăm un avantaj liniştitor incă din tur. Suntem pregătiţi pentru Liga Campionilor". La răndul său, căpitanul lui Lazio, Luciano Zauri, susţine că nu are informaţii despre adversarul din această seară, dar că echipa este pregătită: "Nu cunoaştem prea multe despre Dinamo, dar avem dorinţa şi ambiţia de a intra in grupele Ligii şi de a juca intr-o competiţie la care, pănă acum, ne uitam la televizor. Este un vis al tuturor, pe care vrem să-l transformăm in realitate".

Probleme

Antrenorul Delio Rossi are probleme de efectiv in perspectiva partidei cu Dinamo. Astfel, atacantul Simone Inzaghi a părăsit şedinţa de pregătire de luni, avănd probleme la coapsa stăngă, in timp ce fundaşul Siviglia s-a pregătit separat după operaţia suferită recent la genunchi. Deşi sunt daţi incerţi de presa italiană, Mauri şi Makinwa vor fi recuperaţi pănă la ora jocului, singura absenţă certă fiind cea a portarului argentinian Carizzo. Vedeta echipei, experimentatul atacant Tomasso Rocchi, a declarat: "Pentru noi, partida cu Dinamo este la fel ca un meci impotriva rivalilor de la AS Roma".

Incurajări de la Mircea Lucescu

Inaintea partidei cu Lazio, Mircea Lucescu, fost antrenor al "căinilor", i-a incurajat pe dinamovişti, transmiţăndu-le să nu considere că există o diferenţă intre fotbalul romănesc şi cel italian. "Dinamo are 50% şanse să ajungă in grupele Ligii Campionilor. Momentan, Lazio nu mai este o echipă cu mari vedete, insă au o organizare a jocului foarte bună. Nu este superioară lui Dinamo", a declarat tehnicianul lui Şahtior Doneţk. "Il Luce a mai adăugat referitor la antrenorul lazialilor, Delio Rossi: "Este foarte recunoscut in Italia pentru modul in care işi pregăteşte echipele, mai ales in momentele dificile. Dacă Dinamo va inţelege jocul lui Lazio, are şanse mari să treacă mai departe." Bun cunoscător al fotbalului din Italia, unde a antrenat aproape zece ani, Mircea Lucescu a tras

un semnal de alarmă: "Trebuie să terminăm odată cu aceste idei preconcepute, de a ne considera outsideri in intălnirile cu echipele din Occident. Dinamoviştii formează un lot valoros, iar Lazio nu mi se pare deloc că ar fi peste ei". Lazio a fost "spionată" de administratorul-delegat Cornel Dinu şi de antrenorul Mircea Rednic, primul declarănd că există şanse ca echipa campioană a Romăniei să acceadă in grupele Ligii.

"O echipă solidă, cu un mijloc solid şi un atac bazat pe viteză. Au şi slăbiciuni, le-am observat, şi conducerea tehnică a luat cunoştinţă." "Roş-albii" au studiat jocul italienilor duminică, in cantonamentul de la Săftica.

Liga Campionilor - turul 3 preliminar

AZI

21:45 Lazio - DINAMO

22:00 Glashow Rangers - Steaua Roşie Belgrad

22:15 Benfica - FC Copenhaga

23:00 Valencia - IF Elfsborg

MÃ...INE

17:30 Toulouse - Liverpool

19:00 Spartak Moscova - Celtic Glasgow

Tampere United - Rosenborg

20:00 BATE Borisov - STEAUA

21:00 Fenerbahce - Anderlecht

FK Sarajevo - Dinamo Kiev

21:15 FC Zurich - Beşiktaş Istanbul

21:30 Ajax - Slavia Praga

Red Bull Salzburg - Şahtior Doneţk

Werder Bremen - Dinamo Zagreb

21:45 FC Sevilla - AEK Atena

Sparta Praga - Arsenal Londra

* Meciurile retur vor avea loc la 28 şi 29 august

Reţetă de 1,2 milioane de euro

Preşedintele Consiliului de Administraţie al campioanei Romăniei, Nicolae Badea, a declarat la sosirea la Roma că partida va fi foarte grea, insă dinamoviştii vor fi obligaţi să dea totul pentru a reuşi calificarea. "Va fi foarte greu, dar trebuie să credem intr-un rezultat pozitiv. Sper şi imi doresc ca băieţii să facă un meci bun. Nici adversarii nu trec printr-un moment bun, au plecat mulţi jucători, dar noi nu trebuie să ţinem cont de acest aspect. I-am simţit pe băieţi montaţi să facă un meci mare." Oficialul dinamovist a mai apreciat că reţeta financiară de care ar putea beneficia Dinamo in urma partidelor cu Lazio Roma ar fi de 1,2 milioane de euro. Este vorba despre 800.000 de euro, care vor veni de la televiziunea ce va transmite partida-retur pentru Italia, respectiv postul SKY-TV, şi de societatea care va primi drepturile tv pentru Romănia. Restul de 400.000 ar veni in urma vănzărilor de bilete la jocul ce se va desfăşura la 29 august, pe Stadionul "Naţional", conducerea dinamovistă mizănd pe cel puţin 20.000 de spectatori, numărul acestora putănd creşte dacă Dinamo obţine un rezultat bun in această seară. Altfel, statistic, Dinamo a eliminat, de-a lungul istoriei, o singură echipă italiană. Se intămpla in anul 1981, in turul 2 al Cupei UEFA, cănd gruparea din "Ştefan cel Mare" a trecut de Internazionale Milano, după 1-1 in deplasare şi 3-2 pe teren propriu. In rest, din celelalte şase "directe", Dinamo a cedat o singura dată.

×
Subiecte în articol: sport dinamo lazio delio rossi