x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A condus Tudor un meci trucat?

A condus Tudor un meci trucat?

13 Feb 2005   •   00:00

Cel mai valoros arbitru roman al momentului, Alexandru Tudor (foto), a ajuns indirect in imensul scandal referitor la trucarea unor meciuri de catre mafia pariurilor.

Totusi, impotriva centralului roman nu pot fi aduse acuze, deoarece este legat de respectivul caz doar printr-o delegare primita de la UEFA.

COINCIDENTA. In decembrie 2004, Tudor a condus la centru meciul Panionios Atena - Dinamo Tbilisi (5-2), contand pentru etapa a patra a grupelor Cupei UEFA. Partida a atras suspiciuni, dupa ce la vremea respectiva s-au pariat sume importante pe rezultatul sau final. Mai mult, potrivit publicatiei germane Focus, jocul desfasurat in capitala Greciei ar putea avea legatura cu scandalul privind manipularile de rezultate izbucnit in Germania.

ANCHETAT. La 3 decembrie, forul european, UEFA, a anuntat deschiderea unei anchete privind disputa dintre echipa unde evolueaza portarul roman Sorin Colceag si cea mai titrata formatie georgiana. Cu o zi inantea desfasurarii, meciul a fost scos din oferta majoritatii caselor de pariuri din Romania din cauza zvonurilor venite dinspre Atena, referitoare la un posibil aranjament. (Mihai Igirosanu)

ARESTARE
Arbitrul Robert Hoyzer, aflat la originea scandalului din Germania, a fost arestat sambata si plasat in detentie. Un alt "central", Torsten Kopp, a fost exclus din arbitraj, deoarece nu a semnalat o tentativa de coruptie la adresa sa. Der Spiegel noteaza ca Robert Hoyzer le-a spus anchetatorilor ca un alt arbitru suspectat in acest scandal, Dominik Marks, a primit 36.000 de euro de la mafie, pentru a influenta rezultatele a doua meciuri. Hoyzer a precizat ca i-a dat chiar el lui Marks suma de 6.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport