x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A revenit golgeterul

A revenit golgeterul

01 Oct 2004   •   00:00

Dupa discutii care au durat mai bine de doua saptamani, Mihalcea si-a reziliat contractul cu Genoa 1893. Marti noapte a revenit in tara, iar de ieri se afla la dispozitia antrenorului Ioan Andone.

DANIEL STAN, MARIAN STEFAN

Transferat in ianuarie 2002 la Genoa 1893, in schimbul a 1,2 milioane de dolari, Adrian Mihalcea a parasit Italia si a revenit la echipa care l-a consacrat, dupa ce si-a reziliat in cursul zilei de marti contractul cu gruparea din Serie B.

Atacantul a semnat o intelegere valabila pe trei sezoane, urmand a primi 120.000 de euro pe an plus o prima de instalare de 100.000 de euro.

NEINTELEGERI. Transferul fostului golgeter dinamovist la Genoa 1893 a starnit valuri la cateva luni de la parafare. Cum oficialii italieni nu puteau achita ratele din cauza problemelor financiare, clubul Dinamo a facut memorii peste memorii la UEFA. In cele din urma, "Taranul" a fost nevoit sa renunte la o suma importanta de bani, aproximativ 240.000 de dolari, si s-a intors in Stefan cel Mare. In plus, se pare ca si "ros-albii" au ramas cu o gaura consistenta in buget. Discutiile cu jucatorul au fost purtate de directorul executiv, Cristi Borcea, care, asa cum se aude, ii va achita personal amintita prima de instalare. "Nu conteaza cat va castiga. Important este ca Dinamo a transferat un atacant valoros. Acum trebuie sa revenim in lupta pentru primele locuri", a declarat Cristian Borcea.

TRASEU. Adrian Mihalcea a evoluat pentru Genoa 1893 din ianuarie 2002 pana in iulie 2003, dupa care a fost imprumutat la Verona. Desi a inceput bine "campania italiana", fostul international roman a suferit mai multe accidentari care i-au afectat randamentul ulterior. Din acest motiv, conducerea genoveza a decis ca nu mai are nevoie de el, mai ales ca nici Verona nu s-a mai aratat interesata de prelungirea imprumutului.

ACUZE

Unul dintre principalii candidati la functia de presedinte al COR, Marcel Popescu, in acelasi timp si comandantul CS Dinamo, critica proiectul de organizare a sportului, propus de fostul presedinte al ANS, Octavian Morariu.

"Nu sunt impotriva reorganizarii sportului romanesc, dar sunt pentru cautarea unor solutii reale, nu de dragul de a face. Conform statutului, federatiile sunt persoane juridice de drept privat, autonome, nu pot fi luate de sub o umbrela si duse sub o alta. COR nu poate vorbi in numele federatiilor, pentru ca legea nu ii da dreptul. Sportul se vrea dus catre local. Cum sa faci asta, daca Primariile nu au bani sa se tina pe ele insele? Nu in ultimul rand, la discutii trebuia sa ia parte si reprezentanti ai cluburilor", a declarat generalul Marcel Popescu.

Acesta a mai adaugat ca, in prezent, sportul are nevoie de un minister: "Sportul este o industrie in ziua de azi. Personal, ANS-ului i-as spune Ministerul Sportului".

"GROPARII" DIN BELGRAD AU FACUT PRAPAD PRIN CRAIOVA

Aflati in drum spre Bucuresti, pentru jocul de aseara cu Dinamo, suporterii lui Partizan au trecut ieri prin Craiova. Doua dintre cele peste 20 de autocare au oprit timp de cateva minute pe Strada Calea Severinului, pentru ca sarbii sa se aprovizioneze cu mancare. Intrati in magazinul statiei Peco VGB, "ultrasii" lui Partizan si-au umplut buzunarele si rucsacii cu produse in valoare de circa 3 milioane de lei, parasind incinta benzinariei fara a achita contravaloarea bunurilor. "Au furat de la snacks-uri si cornuri, pana la pasta de dinti si deodorante. Au plecat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic", a spus un angajat al statiei. A fost alertata politia, incepand urmarirea in randul fanilor sarbi. Reamintim ca la meciul cu Otelul Galati, desfasurat la Constanta in turul preliminar al Cupei UEFA, "Groparii", cum sunt denumiti fanii lui Partizan, au fost evacuati din stadion intrucat au provocat incidente si au instigat la violenta, batandu-se cu fortele de ordine. (Mario Morcov)
×
Subiecte în articol: sport