x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Abia carpim de o echipa

Abia carpim de o echipa

02 Noi 2004   •   00:00

Pe masura ce meciul cu Armenia se apropie, selectionerul Anghel Iordanescu este bombardat cu din ce in ce mai multe vesti proaste. Pana pe 17 noiembrie, Generalul trebuie sa improvizeze o echipa nationala pentru care victoria la Erevan este singura alternativa.

MIHAI IGIROSANU, FLORIN GONGU

DISPERAT. In vederea meciului cu Armenia, lista selectionerului Iordanescu se reduce pe zi ce trece din cauza accidentarilor
Derby-ul de duminica seara, din Ghencea, i-a mai provocat lui Iordanescu inca o durere de cap. In repriza secunda a meciului, portarul Nationalului, Marius Popa, s-a accidentat, devenind indisponibil in vederea confruntarii cu armenii.

CRIZA. Accidentarea lui Lobont a lasat descoperita poarta tricolorilor, pentru ca accidentarea principalului inlocuitor al sau vizat de Iordanescu, "bancarul" Marius Popa, sa transforme situatia intr-una aproape disperata. In aceste conditii, cei trei goalkeeperi valizi din campionatul intern care se mai regasesc pe lista selectionerului sunt rapidistul Emilian Dolha, constanteanul George Curca (portarul titular al reprezentativei de tineret) si pitesteanul Danut Coman. O solutie ar fi si Bogdan Stelea, dar el e inca accidentat.

PROBLEME. Nici in privinta jucatorilor de camp, lucrurile nu stau deloc stralucit. Fundasul stanga Razvan Rat este indisponibil pentru o luna cariera lui Adrian Mutu se afla intr-un punct critic, iar una dintre solutiile preferate de Iordanescu pentru axul central al defensivei, Flavius Moldovan, de la FC National, se afla in dizgratia conducerii tehnice si administrative de la gruparea din Parcul cu Platani. De asemenea, Daniel Pancu, inca nerefacut, nu a fost oprit in lotul lui Besiktas pentru derby-ul de sambata cu Fenerbahce. El oricum era suspendat pentru meciul cu Armenia.

REVENIRI. In schimb, Cristian Chivu are sanse de 90% sa revina la nationala in Armenia. "Ma simt bine. Daca lucrurile merg bine, voi fi apt pentru meciul cu Armenia", a spus jucatorul, care nu a jucat duminica impotriva celor de la Cagliari. Imbucurator, pe teren a revenit Mirel Radoi, care a jucat bine timp de 80 de minute pentru Steaua in derby-ul cu National, el parand complet refacut. Si Marius Niculae se afla aproape de o revenire completa, in conditiile in care Ganea va incepe alergarile usoare abia in decembrie, iar, mai nou, si Marica acuza o usoara accidentare.

SITUATIA JUCATORILOR
PORTARI
  • Bogdan Lobont - accidentat, 2 luni de pauza
  • Marius Popa - accidentat, 90% va fi indisponibil
  • Emilian Dolha - apt de joc, dar intr-o forma slaba
  • Danut Coman - apt de joc, dar fara experienta
  • George Curca - apt de joc, dar fara experienta

    JUCATORI DE CAMP
  • Razvan Rat - accidentat, o luna de pauza
  • Adrian Mutu - dopat, aproape de o suspendare
  • Daniel Pancu - suspendat
  • Ionel Ganea - accidentat, incepe antrenamentele in decembrie
  • Flavius Moldovan - in conflict cu conducerea lui FC National
  • Cristian Chivu - aproape refacut, dar fara meciuri in picioare
  • Marius Niculae - refacut, dar rezerva la Sporting Lisabona
  • LISTA LUI IORDANESCU
    Emilian Dolha (Rapid), George Curca (Farul), Danut Coman (FC Arges) - portari; Flavius Stoican, Cosmin Barcauan (Sahtior), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Dancia (Torpedo Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), George Ogararu, Sorin Ghionea, Mirel Radoi (Steaua), Gigel Coman (FC National) - fundasi; Paul Codrea (Torino), Daniel Pancu (Besiktas), Florin Cernat (Dinamo Kiev), Florentin Dumitru (Steaua), Florentin Petre (Dinamo), Gabriel Caramarin (FC National) - mijlocasi; Ciprian Marica (Sahtior), Marius Niculae (Sporting Lisabona), Adrian Neaga, Daniel Oprita (Steaua), Ionel Danciulescu (Dinamo) - atacanti.

    CONVOCARE
    In vederea meciului de pe 17 noiembrie, de la Erevan, selectionerul Anghel Iordanescu va trebui, conform regulamentelor internationale, sa anunte maine numele jucatorilor din strainatate. Potrivit informatiilor de ultima ora, vor primi telegramele de convocare atat Cristi Chivu, cat si Marius Niculae, desi ei nu sunt 100% refacuti si nu se stie daca se poate conta efectiv pe ei in partida contra armenilor. Daca grupul "stranierilor" nu poate aduce prea multe nume surprinzatoare, lucrurile se pot schimba in privinta fotbalistilor din campionatul intern. Iordanescu se va decide asupra numelor acestora dupa urmatoarea etapa din Divizia A, el sperand ca meciurile sa nu mai produca accidentari ale jucatorilor pe care intentioneaza sa mizeze in deplasarea de la Erevan. Iordanescu il va avea drept sfatuitor de taina pe fostul selectioner al Armeniei, Mihai Stoichita.
    ×
    Subiecte în articol: sport iordănescu marius