x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Acuzatii pentru Adrian Stoica

Acuzatii pentru Adrian Stoica

28 Aug 2004   •   00:00

Arbitrul canadian Chris Grabowecky a afirmat ca a fost nevoit sa mareasca nota gimnastului rus Alexei Nemov in finala la bara fixa, la presiunea presedintelui juriului de concurs, romanul Adrian Stoica. Fost campion mondial, Grabowecky s-a aflat printre arbitrii care au acordat notele in finala de la bara fixa, unde a concurat si gimnastul rus Alexei Nemov. In momentul in care Nemov a primit nota 9,725, multimea si-a exprimat vehement nemultumirea, considerand ca aceasta este prea mica.

Din acest motiv, americanul Paul Hamm nu a putut sa-si inceapa evolutia. Acest lucru a fost posibil abia dupa ce a fost crescuta nota lui Nemov, in uralele spectatorilor. Cu noua nota, rusul a ocupat doar locul 5. Concursul, castigat de italianul Igor Cassina, s-a incheiat intr-un nou cor de huiduieli la adresa brigazii de arbitri. "Mi-a spus: «Nota acordata de tine este mai mica decat ar trebui. As aprecia daca ai mari-o». Era asurzitor. Nici nu puteai sa gandesti limpede, atat de puternic era zgomotul", a povestit Grabowecky. Temandu-se ca daca nu va schimba nota va fi eliminat din juriu, Grabowecky a spus ca o va mari. Astfel, canadianul a modificat nota de la 9,650 la 9,750.

RASPUNS

Adrian Stoica a recunoscut ca nota a fost corectata, dar ca arbitrii nu au tinut cont de presiunea spectatorilor. Romanul sustine ca nota s-a bazat pe o reanalizare a elementelor tehnice ale lui Nemov. "Nemov a avut un exercitiu foarte spectaculos. Arbitrii din Canada si Malaezia au notat foarte strict greselile facute de Nemov. Le-am cerut sa analizeze executia in ansamblu si au facut acest lucru fara nici o problema. A fost doar o analiza putin mai severa, atata tot", a declarat Stoica.

×
Subiecte în articol: sport nota nemov