x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adi Mutu - Goluri cu fundita

Adi Mutu - Goluri cu fundita

de Delia Gomoescu    |    09 Ian 2006   •   00:00
Adi Mutu - Goluri cu fundita

Atacantul roman a semnat sambata prima "dubla" in tricoul lui Juventus. Cadoul perfect pentru aniversarea sa, "Briliantul" implinind ieri 27 de ani.

Adrian Mutu si-a facut un cadou special de ziua lui de nastere: a fost eroul lui Juventus in partida cu Palermo, castigata de torinezi cu 2-1. La 1-0 pentru sicilieni, romanul a marcat de doua ori, aducand victoria echipei sale.

MULTUMITI. Antrenorul Fabio Capello a parut satisfacut de evolutia romanului, titularizat sambata in locul cehului Pavel Nedved, accidentat. "Se descurca bine pe acest post pentru ca, in afara de faptul ca inscrie, munceste mult. Mutu este un mare jucator, de mare calitate. Este tanar si poate creste si mai mult", a subliniat tehnicianul lui Juventus. La randul sau, romanul a fost si el foarte multumit: "Era important sa invingem si am reusit. Sunt foarte fericit ca am marcat, mai ales ca am facut-o inaintea zilei mele de nastere", a spus Mutu, care a implinit ieri 27 de ani.

PROTAGONIST. Presa peninsulara s-a intrecut in laude la adresa "Briliantului". Cotidianul torinez La Stampa scrie: "Mutu a fost protagonistul absolut al meciului cu Palermo. Romanul a iesit dintr-un tunel rusinos si periculos cu o mare incredere de sine". Site-ul tgcom.it apreciaza ca abia acum Mutu si-a luat complet revansa dupa perioada nefasta traversata in sezonul trecut: "Romanul a reusit sa lase in urma experienta negativa din Anglia si a devenit un element de baza in angrenajul bianconerilor".

ETAPA 18
Palermo - Juventus a fost meciul in care doi romani, Paul Codrea si Adrian Mutu, s-ar fi putut afla fata in fata. Dar in timp ce "Briliantul" a fost integralist, Codrea a ramas pe banca de rezerve pe toata durata partidei. Ieri, Cristi Chivu a fost titular la AS Roma in intalnirea cu Treviso. Rezultate: Palermo - Juventus 1-2 (Terlizzi ’12 / Mutu ’15, ’34); Reggina - Fiorentina 1-1 (A. Lucarelli ’11 / Jorgensen ’13); Cagliari - Udinese 2-1 (Sensini ’38-aut., Langella ’86 / Sensini ’23); Chievo - Lecce 3-1 (Pellissier ’20, ’52, Zanchetta ’90 / Del Vecchio ’29); Empoli - Messina 1-3 (Almiron ’35 / Muslimovici ’7, ’60, Di Napoli ’75); Lazio - Ascoli 4-1 (Di Canio ’29, Mudingayi ’34, Pandev ’73, Tare ’81 / Guana ’14); Sampdoria - Livorno 0-2 (C. Lucarelli ’7, ’90); Siena - Inter 0-0; Treviso - Roma 0-1 (Aquilani ’34). Partida Milan - Parma s-a disputat dupa inchiderea editiei.
Clasament: 1. Juventus 49p; 2. Inter 39p; 3. Milan 37p (17j).

×
Subiecte în articol: sport mutu