x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adi Mutu-show

Adi Mutu-show

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2006   •   00:00
Adi Mutu-show

Cele mai tensionate momente ale partidei cu Belarus s-au inregistrat in ultimele 20 de minute, cand Adrian Mutu,vedeta "tricolorilor", s-a accidentat si, aflat pe marginea terenului, a intrat in conflict cu suporterii din Ghencea.

In minutul 70 al meciului, dupa un contact aerian cu un stoper bielorus, Mutu s-a trezit cu capul spart si a iesit in afara terenului pentru a primi ingrijiri medicale.

APOSTROFARI. Nemultumiti de prestatia jucatorului de la Fiorentina, fanii de la peluza I au inceput sa-l apostrofeze pe internationalul roman. Iritat de reactia suporterilor, Adrian Mutu a gesticulat catre acestia, aratandu-le rana de pe cap si strigandu-le: "Pentru voi, ba, pentru voi!". A fost momentul in care "ultrasii" au declansat un adevarat potop de injuraturi si de obiecte asupra vedetei tricolorilor. Imediat dupa ce a fost tratat de medici, extrem de nervos si vociferind in continuu in directia tribunelor, Mutu s-a grabit direct catre banca de rezerve. Intr-un dialog aprins cu selectionerul Victor Piturca, fotbalistul i-a cerut acestuia sa-l schimbe, antrenorul conformandu-se si trimitandu-l in joc pe rapidistul Mugurel Buga. La final, Mutu a plecat direct la vestiare, renuntand sa mai salute publicul alaturi de colegii sai, iar la circa o ora dupa meci a parasit stadionul in graba, evitand contactul cu presa.

REACTII. Cu exceptia capitanului Cristian Chivu, care a fost mai rezervat, ceilalti tricolori, in frunte cu selectionerul Victor Piturca, i-au luat apararea lui Adrian Mutu. "Are o rana foarte urata, medicul l-a cusut in vestiar. Era foarte afectat, dar i-am spus ca nu trebuie sa bage in seama 2-3 betivi sau pusti care erau acolo si care l-au injurat foarte urat. Dar asta ne este meseria, trebuie sa suportam orice", a declarat Victor Piturca. "Daca meciul se juca in Stefan cel Mare era normal ca Mutu sa nu fie huiduit, pentru ca el a jucat la Dinamo", a reactionat si mijlocasul Florentin Petre. La randul lui, atacantul Claudiu Niculescu, a spus: "Daca se juca in Stefan cel Mare, nu se intampla asa ceva. Mutu nu era fluierat, doar a jucat la Dinamo. Dar nu vreau sa comentez despre suporteri, pentru ca nu este treaba mea". "E inadmisibil ce s-a petrecut cu Mutu. Nu stiu ce sa mai cred despre modul in care suntem tratati in Bucuresti", a spus si stoperul Gabriel Tamas.

GAEV, CRITICAT
Portarul lui Dinamo Bucuresti, Vladimir Gaev, a aparut ca titular in nationala Belarusului doar pentru ca titularul Iuri Jevnov s-a accidentat cu o ora inaintea meciului. Luat la tinta in repriza secunda de catre suporterii stelisti de la peluza I, Gaev n-a avut parte de un tratament mai bun nici din partea presei de la Minsk. "Daca la primul gol portarul Gaev poate spune in apararea sa ca langa Mutu erau Staniuk si Lentevici, la golul doi nu mai are scuze", a notat agentia Football. Fostul portar stelist Vasili Hamutovski, acum component al formatiei ruse Tom Tomsk, a declarat pentru ziarul Pressball ca a fost o placere sa lucreze cu selectionerul Romaniei, Victor Piturca, la Steaua: "Romanii au fani infocati, stiu cum sa creeze presiune pentru oaspeti. La precedenta ratare a calificarii a fost tragedie, doliu national, acum asteapta doar victorii. Victor Piturca este un antrenor de clasa. Lucreaza cu mintea, este un tehnician foarte bun. In schimb, jucatorilor romani nu le prea place disciplina".

×
Subiecte în articol: sport mutu