x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Adieu", Servette!

"Adieu", Servette!

04 Feb 2005   •   00:00

Tribunalul comercial din Geneva a declarat ieri falimentul clubului Servette Geneva. Gruparea antrenata de Adrian Ursea si la care evolua Viorel Moldovan, obtinuse deja doua amanari in ceea ce priveste declararea falimentului, iar ultima avea ca termen limita ziua de ieri.

MIHAI IGIROSANU

PE DRUMURI. Servette Geneva e falimentara, a fost retrogradata in divizia secunda, iar antrenorul Adrian Ursea (pe randul din mijloc) si Viorel Moldovan (pe randul de sus) au ramas fara angajament
Judecatorul Patrick Chenaux a cerut clubului Servette sa demonstreze ca are suficienta sustinere financiara pentru a ajunge la un acord cu creditorii in ceea ce priveste datoria de 8,33 de milioane de dolari.

HAOS. Cum dimineata de ieri a trecut fara ca garantiile sa fie prezentate, singura echipa elvetiana care nu a retrogradat niciodata din prima liga in cei 115 ani de existenta (!) a fost declarata falita si retrogradata in divizia secunda. Jucatorii, care nu si-au mai primit salariile din octombrie 2004, au amenintat ca nu se vor mai prezenta la antrenamente si ca se considera liberi de orice angajament fata de club. Francezii Karembeu si Ziani s-au transferat deja la Bastia, iar portughezul Kata, la Brest. Viorel Moldovan va parasi si el gruparea elvetiana, de serviciile sale fiind interesate cateva cluburi din liga a doua franceza, dar si "Poli" AEK Timisoara, de unde are deja o oferta concreta.

PRESA. "Faliment! Adio Servette!", titreaza cotidianul Blick pe prima pagina, iar in interior noteaza: "Servette a disparut de pe harta fotbalului elvetian. Un grup sirian a fost interesat de asocierea cu Servette, dar a solicitat plecarea actualului presedinte, Marc Roger, si doreste sa preia controlul asupra intregului capital. Servette are un termen de zece zile sa faca apel la decizia tribunalului, dar cine ar mai putea sa salveze acum echipa din Geneva?".

PALMARES. Servette Geneva este unul dintre cele mai galonate cluburi din Elvetia, avand 17 titluri de campioana, ultimul fiind obtinut in 1999. Alb-visiniii mai poseda sapte cupe nationale, patru cupe ale Alpilor si trei cupe ale Ligii. Cele mai rasunatoarea performante pe plan international sunt trei prezente in sferturile de finala ale defunctei Cupa Cupelor (1962, 1980 si 1986).

ATMOSFERA
Joi, cu o zi inainte ca tribunalul sa declare oficial falimentul clubului, jucatorii, alaturi de antrenor, s-au reunit la Centrul Sportiv Evaux, acolo unde au purtat o discutie cu directorul sportiv, Pierre Aeschlimann. In frunte cu Viorel Moldovan, fotbalistii au efectuat o sedinta de fotbal in sala, in care a dominat buna dispozitie. "Suntem pregatiti pentru orice, chiar si pentru ce e mai rau. Totusi, imi pastrez sperantele ca, daca clubul va fi salvat voi reusi sa-mi imbarc jucatorii duminica in cursa pentru Sardinia, pentru stagiul de pregatire", declara joi seara antrenorul roman Adrian Ursea. Ieri, imediat dupa aflarea declararii falimentului, Viorel Moldovan a declarat: "Ei ne faceau tot felul de promisiuni, dar era greu de crezut ca o sa fie salvat clubul. Ma simteam bine in Elvetia si imi doream sa ma stabilesc aici impreuna cu familia. O sa ma gandesc bine la oferte, inclusiv la cea primita de la Timisoara".
×
Subiecte în articol: sport servette