x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adio, Pavel Nedved!

Adio, Pavel Nedved!

25 Sep 2004   •   00:00

Jucatorul ceh a anuntat oficial ca se retrage din echipa nationala. El nu va juca impotriva Romaniei pe 9 octombrie.

DELIA GOMOESCU

Anghel Iordanescu poate rasufla usurat. "Tricolorii" au scapat de Pavel Nedved, omul in jurul caruia era construita reprezentativa Cehiei, una dintre contracandidatele Romaniei la calificarea la CM 2006. Nedved si-a anuntat oficial retragerea de la echipa nationala, printr-un comunicat trimis ieri federatiei cehe de fotbal. Astfel, el nu va evolua in meciul Cehia - Romania, care se va disputa pe 9 octombrie, la Praga.

DECIZIE. Nedved (32 de ani) anuntase in urma cu o luna si jumatate ca se gandeste serios sa renunte la nationala. El nu a mai vrut sa joace pentru selectionata lui Karel Bruckner dupa accidentarea suferita in minutul 40 al semifinalei cu Grecia de la Euro 2004. "Nu mi se pare normal ca eu sa ma accidentez la echipa nationala si apoi sa nu pot juca pentru Juventus, clubul care ma plateste", a spus atunci Nedved. Toata lumea a crezut ca cehul se va razgandi, lucru care totusi nu s-a intamplat.

PALMARES. In cei zece ani ai carierei sale internationale, Nedved a imbracat de 83 de ori tricoul echipei Cehiei pentru care a marcat 17 goluri. Este triplu campion al Cehiei cu Sparta Praga si triplu campion al Italiei, cu Lazio si Juventus (de doua ori). Are in palmares doua Cupe si patru Supercupe ale Italiei, Cupa Cupelor si Supercupa Europei, iar in 2003 a castigat "Balonul de Aur".

×
Subiecte în articol: sport nedved