x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mutu: "S-au acumulat multe in interiorul meu"

Adrian Mutu: "S-au acumulat multe in interiorul meu"

de Mihai Igirosanu    |    30 Mai 2006   •   00:00
Adrian Mutu: "S-au acumulat multe in interiorul meu"

Erou al unui conflict mult mediatizat cu selectionerul Victor Piturca, atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, a vorbit pentru Jurnalul National despre episodul din meciul cu Irlanda de Nord, dar si despre alte amanunte importante ale vietii sau carierei sale.

Adrian Mutu se afla in aceste zile la Miami, acolo unde sotia sa, Consuelo, va da nastere unei fetite peste aproximativ o saptamana.

Jurnalul National: Adi, ce s-a intamplat de fapt intre tine si selectionerul Victor Piturca?
Adrian Mutu: S-a dat o amploare prea mare acestui eveniment. Nu este normal ceea ce s-a intamplat, insa ar trebui sa fiu si eu inteles. Sunt intr-o tensiune mare. Nu mi-am mai vazut sotia de o luna si jumatate, plus problemele care sunt la echipa mea de club, Juventus.

Am inteles ca ti-ai cerut scuze selectionerului?
Da, si a fost normal sa fac acest lucru. Dar, repet, s-au acumulat mai multe in interiorul meu, insa nu-mi place ceea ce s-a intamplat. Sper ca pe viitor sa nu mai apara asemenea evenimente la echipa nationala. Aici trebuie sa fim o familie unita, asa cum a fost generatia din 1994.

"In ciuda aparentelor, avem o grupa grea"


Dincolo de acel episod, cum a fost turneul din SUA?
A fost un turneu normal, de pregatire, asa cum procedeaza toate echipele nationale importante. Un jucator profesionist trebuie sa raspunda acestor convocari. In plus, orice revedere cu coechipierii este benefica, mai ales in conditiile in care nu avem prea multe ocazii sa fim impreuna, sa ne apropiem si sa ne dezvoltam relatiile de joc.

Cum vezi, desi mai este mult pana la debut, grupa din preliminariile CE 2008?
In ciuda aparentelor, eu cred ca va fi o grupa grea. Ati vazut ca Belarusul a invins Anglia, la ea acasa, iar Bulgaria are si ea o generatie va-loroasa. Olanda este favorita, dar noi trebuie sa ne gandim doar la jocul nostru. Sunt convins ca ne vom califica.

"Voi sta o luna la Miami"


Ce ne poti spune despre problemele cu care se confrunta clubul tau, Juventus?
Sufar o data cu colegii mei si cu conducatorii lui Juve, dar, sincer sa fiu, acele probleme ma cam depasesc. Este un alt nivel, iar eu nu pot fi decat cu sufletul alaturi de ei. Astept sa ma intorc la Torino, sa pun umarul la treaba. Sper ca toate problemele sa se rezolve intr-un mod fericit. Sunt convins ca voi juca in Liga Campionilor si in viitoarea editie din Serie A.

Care este situatia la Miami, unde esti alaturi de sotia ta, Consuelo?
Avem un apartament inchiriat in oras, acolo unde stau alaturi de Consuelo, care urmeaza sa nasca peste aproximativ o saptamana. Vom avea o fetita, pe care o vom boteza Adriana. Va sosi in curand si medicul personal al familiei sotiei mele, care s-a ocupat de toate surorile lui Consuelo in astfel de momente. Acum va spun sincer ca nu-mi doresc decat sa ma linistesc, sa fiu cat mai mult timp impreuna cu sotia mea si sa fie sanatoasa atat ea, cat si micuta Adriana. Este un moment important din viata mea si in aceste momente nu ma mai gandesc la nimic altceva.

SFAT
"Este bine ca la echipa nationala sa fie o familie. Avem o echipa tanara, in formare, si eu cred ca ne putem califica de pe locul 1. Dar pentru acest lucru, totul depinde de familia care trebuie sa existe la echipa"
Nicu Gheara
nasul lui Mutu

COLEGII II SUNT SOLIDARI
O parte a delegatiei tricolore a sosit ieri dupa-amiaza din SUA. Multi dintre jucatori si-au exprimat atasamentul fata de Adrian Mutu si cred ca selectionerul Victor Piturca il va ierta pe atacantul lui Juventus. "Nu cred ca se pune problema ca Mutu sa nu fie iertat de selectioner", a declarat Mugurel Buga. "A fost greu fara el in meciul cu Columbia, dar nu se pune problema sa nu mai fie chemat la nationala", a spus si portarul Danut Coman. Fundasul Stelei, Dorin Goian, e pe aceeasi linie. "Mutu este esential pentru echipa nationala si poate cel mai valoros jucator." Directorul de relatii internationale al FRF, Florin Prunea, a declarat ca "nu se va ajunge la un nou caz Radoi".
×
Subiecte în articol: sport mutu