x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alături de „tricolori“

Alături de „tricolori“

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    10 Iun 2008   •   00:00
Alături de „tricolori“

ROMÂNIA – FRANŢA ● Naţionala României, în centrul atenţiei
Foste glorii ale fotbalului românesc, dar şi preşedintele Traian Băsescu s-au aflat printre suporterii naţionalei la meciul de debut la EURO 2008. Printre aceştia şi Gică Hagi, cel mai bun marcator din is­toria naţionalei şi fost se­lec­ţioner al României. Într-un interviu publicat pe site-ul UEFA, Hagi a declarat că echipa noastră poate fi surpriza grupei C.



ROMÂNIA – FRANŢA ● Naţionala României, în centrul atenţiei
Foste glorii ale fotbalului românesc, dar şi preşedintele Traian Băsescu s-au aflat printre suporterii naţionalei la meciul de debut la EURO 2008.

Printre aceştia şi Gică Hagi, cel mai bun marcator din is­toria naţionalei şi fost se­lec­ţioner al României. Într-un interviu publicat pe site-ul UEFA, Hagi a declarat că echipa noastră poate fi surpriza grupei C. „Oricare dintre echipele cu care România este în grupa C, Franţa, Italia şi Olanda, poate cîştiga Euro. Franţa şi Italia se află sub presiune, deoarece se află printre favoritele turneului. Româ­nia are abilitatea de a produce surpriza. Mutu este un jucător care poate cîştiga de unul singur un meci. S-au adunat asupra lui multe pro­bleme personale înainte de CE, şi-a pierdut şi bunica. Este însă un ca­racter puternic şi cred că va reveni şi mai puternic şi va face ceea ce ştie mai bine, să marcheze. Fotbalul este plin de surprize şi am putea fi Cenuşăreasa grupei. Dacă ajungem între primele opt echipe, cine ştie ce se poate întîmpla?“, a spus Hagi.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a reluat ieri pronosticul făcut la 28 mai, privind victoria României cu 1-0 în meciul cu Franţa. În plus, şeful statului a mai spus că elevii lui Victor Piţurcă vor înregistra remize în celelalte două partide din grupă, cu Italia şi Olanda.

CONCENTRARE. Jucătorii naţionalei României au efectuat ieri o nouă şedinţă de vizionare a formaţiei franceze, care a înlocuit plimbarea din ziua meciului. Conform site-ului oficial al FRF, decizia a fost luată de selecţionerul Victor Piţurcă, care a preferat ca elevii săi să îşi studieze şi mai bine adversarul. În schimb, pe străzile din Zürich şi-au făcut apariţia ieri, încă din jurul prînzului, peste 5.000 de suporteri români. Îmbrăcaţi în tricouri ale naţionalei, purtînd fulare şi jobene, românii s-au salutat cu fanii naţionalelor Franţei, Italiei şi Olandei.

Ca la români

Site-ul oficial al FRF a prezentat ieri-dimineaţă echipa de start pe care urma să o folosească selecţionerul Victor Piţurcă împotriva Franţei! Conform informaţiilor apărute pe www.frf.ro, prima garnitură a României ar fi trebuit să arate astfel: Lobonţ – Contra, Tamaş, D. Goian, Raţ – Cociş, M. Rădoi, Chivu – Nicoliţă, D. Niculae, Mutu. Informaţia a fost preluată imediat şi de ediţia online a cotidianului francez L’Equipe, vestea ajungînd şi în Elveţia, la urechile lui Piţurcă, care a luat foc. Cîteva ore mai tîrziu, ofiţerul de presă al FRF şi al echipei naţionale, Paul Zaharia, a dat un comunicat oficial, atribuind vina pentru neferici­tul incident firmei care admi­nistrează site-ul FRF: „Ştirea respectivă nu a fost postată de nici un oficial al FRF. Vor fi luate cele mai aspre măsuri împotriva persoanei care a greşit, fiindcă a fost o eroare tehnică din partea firmei care administrează site-ul“.

REALIST
„Va fi foarte greu spre imposibil să reuşim să cîştigăm cu aceste superpu­teri, dar nu se ştie niciodată. Fotbalul e imprevizibil, nu se ştie dinainte ce vei face. Am emoţii mari pentru tatăl meu şi le voi ţine pumnii celor de la naţională“
Alexandru Piţurcă - fiul selecţionerului

SOARTĂ
„E clar cea mai grea grupă din istorie. Dar acest ghinion poate să ajute echipa, pentru că nu au ce pierde, nu vor fi atît de criticaţi dacă vor pierde. Sper să aibă mai mult noroc decît am avut noi în 1996, cînd Franţa, cu o echipă poate mai bună decît acum, nu a reuşit să dea nici un şut pe poartă şi a cîştigat cu 1-0“
Dan Petrescu - antrenor Unirea Urziceni

×
Subiecte în articol: sport