x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amanat o saptamana

Amanat o saptamana

28 Feb 2005   •   00:00

Adunarea Generala Extraordinara a Ligii Profesioniste de Fotbal, desfasurata ieri, a hotarat amanarea inceperii campionatului cu o saptamana. Astfel, prima etapa a returului, cea de-a 16-a, se va disputa din 11 martie, fiind afectat tot programul.

IONUT PADURARU

MULTUMIT. Dumitru Dragomir a facut ca drepturile de televizare sa ramana tot la LPF
Decizia a fost luata dupa caderile de zapada din ultimele zile, care au facut ca majoritatea terenurilor din tara sa fie impracticabile.

NATIONALA. Decizia a fost votata in unanimitate, desi nu este favorabila echipei nationale, deoarece jucatorii care pot fi convocati din campionatul intern vor avea astfel un meci mai putin in picioare pana la intalnirea cu Olanda. Mai mult, pentru ca programul Cupei Romaniei il incurca pe cel al nationalei, s-a hotarat si schimbarea datelor pentru a doua competitie interna. Semifinalele se vor disputa pe 13 aprilie (turul) si 4 mai (returul), iar finala cupei, care va incheia actualul sezon, se va juca pe 18 iunie. De asemenea, din cauza amanarii, este foarte probabil ca Steaua sa nu mai joace nici un meci pana la duelul din optimile Cupei UEFA, cu Villarreal. Asta deoarece meciul ros-albastrilor din prima etapa, de la Bistrita, care ar fi picat chiar intre confruntarile cu spaniolii, va fi aproape sigur amanat.

DREPTURI. Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi al Adunarii Extraordinare a fost propunerea cluburilor Steaua, Dinamo si Rapid de modificare a articolului 64 din Statutul LPF, care prevedea ca forul respectiv este titularul drepturilor de televizare. Cele trei cluburi nu au avut succes nici de aceasta data, celelalte grupari din prima divizie nefiind de acord cu negocierea individuala a acestor drepturi. Singura concesie pe care au primit-o Steaua, Dinamo si Rapid este ca, incepand din 2007, cand expira actualul contract, drepturile TV nu se vor mai negocia de LPF, ci de o comisie din care vor face parte reprezentantii cluburilor.

ESALONARE. Seful LPF a mai declarat cu aceasta ocazie ca va cere intrevederi cu presedintele si primul-ministru pentru a cere reesalonarea datoriilor pe care cluburile le au catre stat: "Le voi propune ca din drepturile de televizare, 10-15 la suta, an de an, sa platesc pentru cluburi taxele catre stat".

CONSOLARE

"Amanarea nu este benefica. Jucatorii nu se mai pot antrena corespunzator si toata pregatirea de pana acum a fost facuta degeaba. Am fost de acord doar pentru ca ceilalti votau tot ce le propunea Mitica Dragomir" - Nicolae Badea presedinte Dinamo

CONSENS

"Dupa doi ani am reusit sa aman campionatul. Anul acesta s-a datorat intemperiilor si a programului Stelei, care solicitase amanarea meciului cu Rapid. Toata lumea a fost de acord cu amanarea campionatului" - Dumitru Dragomir presedinte LPF

ARBITRI
O alta decizie luata ieri a fost aprobarea solicitarii lui Ion Craciunescu, presedintelui CCA, de marire a baremurile de arbitraj, prin preschimbarea sumelor ce trebuie platite in euro, nu in dolari, ca pana acum. De asemenea, s-a aprobat ca arbitrii straini sa oficieze in Divizia A, Mitica Dragomir dezvaluind ieri ca derby-ul Steaua - Rapid, din etapa a doua, va fi condus de o brigada din alta tara.
×
Subiecte în articol: sport