x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenori - Ioan Andone a demisionat de la Omonia Nicosia

Antrenori - Ioan Andone a demisionat de la Omonia Nicosia

de Daniel Stan    |    06 Ian 2007   •   00:00
Antrenori - Ioan Andone a demisionat de la Omonia Nicosia

Dupa ultimul esec suferit miercuri, 1-2 pe teren propriu cu AEK Larnaca, in grupele semifinale ale Cupei, tehnicianul roman a decis sa rupa colaborarea cu vicecampioana Ciprului. Andone a precizat ca motivul l-au reprezentat arbitrajele ostile echipei sale, lucru confirmat si de "secundul" Vali Stefan.

Exista si varianta Poli Timisoara
Dupa ultimul esec suferit miercuri, 1-2 pe teren propriu cu AEK Larnaca, in grupele semifinale ale Cupei, tehnicianul roman a decis sa rupa colaborarea cu vicecampioana Ciprului. Andone a precizat ca motivul l-au reprezentat arbitrajele ostile echipei sale, lucru confirmat si de "secundul" Vali Stefan.

Doar un an a petrecut Ioan Andone pe banca tehnica a gruparii cipriote Omonia Nicosia. Ieri, tehnicianul roman a demisionat, motivul oficial fiind arbitrajele ostile impotriva "alb-verzilor". Printre viitoarele destinatii ale "Falcosului" se numara si Poli Timisoara.

TRECUT. Ioan Andone a preluat pe Omonia in luna ianuarie a anului trecut, dupa ce fusese demis de la Dinamo de fostul presedinte, Ioan Becali. La finele sezonului trecut, Omonia a ocupat pozitia secunda, in spatele marei rivale APOEL. In acest moment, dupa 14 etape, in campionatul cipriot este pastrata aceeasi ierarhie, fosta echipa a lui "Ando" aflandu-se la patru puncte distanta. "Nu pot munci in campionatul cipriot, principalul factor fiind arbitrajele, care influenteaza rezultatele meciurilor si stabilesc campioana si echipele care retrogradeaza", a declarat tehnicianul roman, care a mai adaugat: "Mai grav este ca forurile competente nu iau masuri pentru imbunatatirea situatiei. Sper ca demisia mea sa aduca lucruri pozitive". Antrenorul secund al Omoniei, fostul galatean Vali Stefan, confirma spusele lui Andone: "Ando le-a spus de mai mult timp conducatorilor ca vrea sa plece de la echipa. Nu a mai suportat maniera arbitrajelor impotriva noastra. Diferenta de puncte din clasament a fost facuta de arbitri, nu de valoarea jucatorilor". Posibil ca si Vali Stefan sa fie indepartat de la echipa, daca nu imediat, aproape sigur dupa numirea noului antrenor principal. Ultimul meci al lui Andone la gruparea cipriota a fost in Cupa, miercuri, cand Omonia a cedat pe teren propriu, scor 1-2, in fata lui AEK Larnaca.

VIITOR. Referitor la destinatia viitoare, "Ando" ar avea mai multe variante, atat externe, cat si din Liga 1. Una dintre ele ar fi Poli Timisoara, grupare care l-a mai ofertat vara trecuta si in toamna, dupa plecarea lui Sorin Cartu, lucru confirmat de ambele parti la momentul respectiv. Momentan insa presedintele timisorenilor, Marian Iancu, neaga posibilitatea ca Andone sa-i ia locul lui Alin Artimon, actualul antrenor. "Nu am discutat absolut nimic cu domnul Andone. Cu tot respectul pentru profesionalismul dansului, trebuie sa spun ca, in acest moment, Poli are conducere tehnica. Nu avem nici un motiv sa schimbam antrenorul", a declarat Iancu. Totusi, surse apropiate gruparii de pe Bega sustin ca oficialul timisorean poate lua in calcul si varianta numirii lui Ioan Andone pe post de manager general. Din aceasta postura va colabora cu Alin Artimon, fara insa a se implica in strategia si alcatuirea echipei.

"Poate la vara sa-l aducem"

Jurnalul National: Andone si-a dat demisia de la Omonia Nicosia.
Marian Iancu: Si ce daca! Noi avem in momentul de fata un staff tehnic.

Si totusi, dupa ce vi l-ati dorit pe banca Politehnicii in doua randuri, acum, cand nu mai este sub angajament si-l puteti aduce foarte usor, de ce nu mai suscita acelasi interes pentru dumneavoastra?
Pentru ca avem un antrenor, Alin Artimon, care a demonstrat ca poate sa faca treaba buna. Avem incredere in el si in directorul tehnic, Jackie Ionescu, fapt pentru care nici nu se pune problema sa operam vreo modificare la nivelul bancii tehnice.

Dar daca rezultatele echipei in retur nu vor fi pe masura pretentiilor dumneavoastra, Andone ar putea reprezenta o solutie?
Nu ne-am gandit la aceasta varianta si, repet, suntem multumiti de colectivul tehnic pe care il avem in prezent. Apoi, inca de cand l-am instalat pe Artimon am declarat ca acesta va ramane in functie cat timp va avea rezultate.

Nu se poate spune insa ca nu aveti o parere foarte buna si despre Andone…
Asa este, in opinia mea domnul Andone este unul dintre cei mai buni antrenori din tara, este un profesionist desavarsit si il respect pentru rezultatele pe care le-a obtinut la echipele pe care le-a condus.

Nici la vara n-ar putea prelua conducerea tehnica a lui Poli?
Cine stie, poate dupa terminarea campionatului vom lua decizia de a-l aduce la Timisoara. Mai este insa pana atunci.
×
Subiecte în articol: sport andone omonia