x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aproape de a scrie istorie

Aproape de a scrie istorie

de Daniel Stan    |    25 Noi 2009   •   00:00
Aproape de a scrie istorie
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Campioana României a învins aseară o forţă a Europei şi mai trebuie să treacă un hop la Stuttgart pentru a reuşi calificarea în "sferturile" Champions League, lucru nereuşit de nici o echipă românească.



O minune aşteptau aseară cei 20.000 de spectatori care au venit în Ghencea să susţină campioana României în cel mai important meci din actuala ediţiei a Grupei G din Liga Campionilor. Antrenorul Dan Petrescu era avizat de forţa spaniolilor încă din meciul tur şi, în plus, oaspeţii de aseară aveau şi avantajul moral al meciurilor susţinute în faţa echipelor româneşti: cinci victorii din tot atâtea partide, patru reuşite în faţa Stelei. Startul a fost însă bun pentru Unirea, cu un gol reuşit de Brandan, anulat însă printr-o decizie neînţeleasă, un fault în atac greu de remarcat. Din acest moment, andaluzii au pus stăpânire pe joc, dominând teritorial prima parte. De două ori au lovit oamenii lui Manuel Jimenez bara porţii lui Arlauskis, plus alte câteva situaţii clare, însă Dan Petrescu a ştiut să aleagă o tactică bună, mai mult defensivă, dar eficace.

Cadoul lui Dragutinovici
Şi a ieşit golul când puţini se mai aşteptau, în ultimul minut al primei reprize, atunci când Dragutinovici şi-a înscris un autogol antologic. După reluare, ialomiţenii au mizat pe cartea contraatacului, iar Varga s-a jucat cu inima lui Dan Petrescu. De partea cealaltă, Jimenez a introdus gurile de foc, Luis Fabiano şi Renato, mizând totul pe ofensivă. Numai că ialomiţenii au ridicat baricade în jumătatea proprie, iar Arlauskis a reuşit în prelungiri să salveze incredibil în faţa lui Luis Fabiano. În acest moment, Unirea este sigură de locul din "sferturile" Europa League, însă ar putea reuşi o minune la Stuttgart în ultimul meci al grupelor.

Dan Petrescu: "Vreau mai mult decât am realizat până acum"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, s-a arătat încântat de victoria echipei sale, dar îşi doreşte mult mai mult.

"Este adevărat că suntem deja calificaţi în primăvara europeană, în Europa League, dar, când baţi Sevilla şi ai opt puncte, parcă vrei mai mult. Din păcate, rezultatul de la Glasgow nu ne-a ajutat, mi-aş fi dorit să fim deja în «sferturile» Ligii Campionilor. Este o mare victorie, dar deocamdată nu avem de ce să ne bucurăm, mai avem de muncit până la primăvara Ligii Campionilor", a declarat tehnicianul campioanei. "A fost o seară magică, însă meciul vieţii noastre va fi la Stuttgart. Suntem decişi să obţinem calificarea pe care ne-o dorim cu toţii", a declarat şi fundaşul George Galamaz. "Dacă am ajuns aici, parcă Europa League nu ne mai mulţumeşte. Mergem la Stuttgart să ne dăm viaţa pe teren", a spus şi mijlocaşul Frunză. De partea cealaltă, antrenorul andaluzilor, Emanuel Jimenez, a afirmat: "Felicit Unirea Urziceni, a jucat exemplar şi merită tot respectul. Noi am avut şansa noastră în prima repriză, în cea secundă nu ne-am mai concentrat".


Marcator: Dragutinovici ('45-autogol)

Stadion: "Steaua"

Spectatori: 20.000

Arbitri: H. Ovrebro - M. Holen, D. Nebben (toţi Norvegia)

Echipele
Unirea: Arlauskis - Bordeanu, Mehmedovici, Galamaz, Maftei, Brandan - Varga ('88 Semedo), Ricardo ('90+3, Pădureţu), I. Apostol, Frunză ('62 T. Bălan) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

Sevilla: Varas - Konko, Dragutinovici, Lolo ('61 Renato), F. Navarro Navas, Zokora, S. Sanchez, Capel ('61 Luis Fabiano) - Negredo ('70 Perotti), Kanoute. Antrenor: Manuel Jimenez

×
Subiecte în articol: sport