x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Apulum ramane in Divizia A

Apulum ramane in Divizia A

02 Iun 2004   •   00:00

Comisia de Apel din cadrul Departamentului de licentiere al FRF a studiat dosarul formatiei Apulum Alba-Iulia si a hotarat sa-i acorde licenta pentru sezonul viitor. Ardelenii vor ramane in continuare in Divizia A.

DANIEL STAN, LUCIAN DOBRATER

Dupa ce, initial, a decis sa nu acorde licenta de club profesionist celor din Alba-Iulia, Comisia de Apel a revenit luni asupra deciziei, iar ardelenii vor evolua si in sezonul urmator in Divizia A. Sentinta finala nu a cazut bine "trio-ului" format din FCM Bacau, Ceahalul si Petrolul, echipe care sperau intr-o eventuala retrogradare "la masa verde" a trupei pregatite de catre Alexandru Pelici.

TRISTETE. Dintre cele trei, doar o singura echipa va scapa de retrogradare, necunoascuta urmand a fi lamurita joi, in cadrul ultimei etape din acest sezon. Precizam ca, in situatia in care Apulum nu primea licenta, formatia aflata pe pozitia a 14-a in clasament, prima retrogradabila, evita "matineul". In zadar au batut holurile federatiei presedintele bacauan Gheorghe Chivorchian si omologul sau ploiestean Petre Buduru, decizia finala intristandu-i. Asta in timp ce Gheorghe Stefan si Ceahlaul par resemnati.

REACTII. Seful comisiei, Viorel Duru, a declarat la finalul sedintei: "Dosarul prezentat se incadreaza in normele impuse de UEFA. Este adevarat, am judecat mai mult cu inima decat cu mintea". La randul sau, presedintele lui Apulum, Viorel Malusel, a precizat fericit: "Personal, obtinerea licentei reprezinta o mare realizare. Parca am fi promovat a doua oara consecutiv. S-a demonstrat ca in Alba exista oameni care iubesc echipa".

DECISIV. Un aport hotarator in luarea deciziei l-a avut principalul sponsor al echipei, firma Bergenbier, care a prezentat contractul de sponsorizare intre parti, in valoare de 700.000 de dolari pe 3 ani, la care se adauga alti 200.000 de dolari, care vor veni din drepturile de televizare. Totusi, pana la 30 iunie, cand UEFA va sosi in Romania pentru a inspecta stadioanele, arena "Cetate" din Alba-Iulia trebuie sa dispuna de 7.000 de scaune de plastic, Primaria promitand ca va rezolva situatia.

Echipa ramane la Alba-Iulia

Vehiculata comasare cu FCM Bacau nu se va mai realiza, in ciuda speculatiilor privind prietenia dintre Emanoil Savin (foto), sponsorul celor de la Apulum, si Sergiu Sechelariu, fratele primarului din Bacau. "Eu am declarat si inainte de meciul direct ca una este prietenia, alta fotbalul. M-am tinut de cuvant", a comentat Savin, care a completat referitor la acordarea licentei: "Ma bucur ca s-a luat aceasta decizie. Este una inteleapta. Doar nu era sa ne execute in piata publica. Scaunele de pe stadion vor fi montate in cel mai scurt timp si astfel se va rezolva problema". Savin a avut probleme cu Directia Generala a Finantelor din Alba, care i-au blocat conturile de la banca din Busteni, insa totul s-a rezolvat dupa o discutie intre parti.

Licenta si pentru Oradea

Chiar daca au primit licenta pe motiv ca sunt nou promovate si au derogare un an, Sportul Studentesc, CFR Cluj si "Poli" Iasi au fost atentionate sa-si achite datoriile. "Toate trei trebuie sa faca dovada ca nu au restante financiare catre jucatori, personalul auxiliar ori la bugetul de stat", a declarat Viorel Duru. Presedintele gruparii din Regie, Vasile Siman, mai are de platit doar prima de promovare, in timp ce la Cluj si Iasi situatia se va rezolva in scurt timp. Retrogradata deja in Divizia B, FC Oradea a primit totusi licenta de club profesionist, insa totul cu ajutorul fostului sponsor, Marius Vizer, care ar fi imprumutat clubul cu suma de doua milioane de dolari. In plus, el urmeaza sa se implice in tentativa de a readuce pe Oradea in Divizia a din vara anului viitor.

INTELEPCIUNE

"Ma bucur ca s-a luat aceasta decizie. Este una inteleapta. Doar nu era sa ne execute in piata publica. Scaunele de pe stadion vor fi montate in cel mai scurt timp si astfel se va rezolva problema"
Emanoil Savin - Finantator Apulum

SENTIMENTALISME

"Dosarul prezentat se incadreaza in normele impuse de UEFA. Este adevarat, am judecat mai mult cu inima decat cu mintea. Apulum nu merita sa fie retrogradata dupa ce a demonstrat ca are echipa de Divizia A"
Viorel Duru - Presedintele Comisiei de Apel
×
Subiecte în articol: sport apulum