x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au recunoscut ca au avut noroc

Au recunoscut ca au avut noroc

15 Oct 2004   •   00:00

Ghinionul i-a ocolit pe dinamovisti in ziua de 13, reusind sa se califice in "sferturile" Cupei cu ambele echipe. Nu inainte insa de a tremura serios, "cainii" mari avand nevoie de loteria penalty-urilor pentru a trece de divizionara B Olimpia Satu-Mare.

DANIEL STAN

SANSA. Dupa trei victorii consecutive in campionat, Dinamo pleca spre Satu-Mare, pentru 16-imile Cupei Romaniei, atat in calitate de detinatoare a trofeului, dar si de favorita. Numai ca "Oli" le-a incurcat socotelile, fiind chiar aproape de a da lovitura. Au fost "ingropati" tocmai de autorul golului egalizator, Suteu, un pusti de 19 ani care a vrut sa-l ironizeze pe Stelea la loviturile de departajare: "Am avut o sansa mare, dar am irosit-o. Daca Suteu de acum face asa, nu-l vad bine. Ce-i trebuia lui scarita? Si-a batut joc de colegii lui si va plati pentru asta", a declarat la final, nervos, patronul Olimpiei, Mircea Govor.

REALISM. Calificarea nu l-a entuziasmat pe antrenorul Ioan Andone, care a recunoscut ziua mai slaba a elevilor lui: "A fost greu, Olimpia s-a agatat de meci. Am pregatit bine meciul, dar in Cupa se poate intampla orice. Este adevarat ca nu am prins o zi buna. Am avut noroc insa si e bine ca mergem mai departe". La auzul vestii esecurilor rivalilor, jucatorii au vorbit din nou de event, desi, cu o luna in urma, echipa se afla pe un loc retrogradabil. "Este bine ca au pierdut Steaua si Rapid. Noi ne gandim de acum inainte la acelasi obiectiv propus in fiecare an: Cupa si camnpionatul!", a declarat Florentin Petre. Campionii au revenit miercuri seara in Bucuresti, iar ieri dupa-amiaza, dupa refacere si un antrenament usor, au intrat in cantonament pentru meciul de maine din campionat cu Gloria Bistrita.

MIHALCEA

Folosit in premiera, dupa revenirea la Dinamo, in meciul echipei "satelit" cu Dacia Mioveni, in Divizia B, Adrian Mihalcea (foto) a fost oprit in lotul mare de antrenorul Ioan Andone, in vederea disputei cu Olimpia Satu Mare din 16-imile Cupei Romaniei. Tehnicianul "cainilor" l-a introdus in minutul 65, in locul lui Dennis Serban, insa fostul atacant al lui Genoa 1893 nu a iesit cu nimic in evidenta. A facut-o, in schimb, la loviturile de departajare, cand a transformat penalty-ul decisiv, reusind astfel primul gol pentru campioni. Mihalcea are sanse sa ramana in lot si pentru meciul cu Gloria Bistrita.

PE GRUPE

Luni, la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorti a meciurilor din cadrul "optimilor" Cupei Romaniei, cele 16 echipe participante urmand a fi impartite in trei urne valorice astfel: Urna A: Dinamo, "U" Craiova, Otelul si Apullum Alba-Iulia; Urna B: FC National, Farul, FC Arges, Gloria, FCM Bacau, Sportul Studentesc si CFR Cluj; Urna C: Dacia Braila, Dinamo II Bucuresti, Gaz Metan Medias, UTA si "U" Cluj. Partidele se vor desfasura pe data de 27 octombrie, de la ora 14:00, intr-o singura mansa, pe terenuri neutre. In acest an vor avea loc si sferturile de finala, in sistem tur-retur, pe 10 noiembrie, respectiv 8 decembrie.
×
Subiecte în articol: sport