x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Avanpremieră la FRF

Avanpremieră la FRF

de Dragos Stoica    |    Daniel Stan    |    25 Mai 2009   •   00:00
Avanpremieră la FRF
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Intact Images

Fraţii Costea au deraiat Rapidul chiar în triajul bucureştean, dar pentru olteni de abia acum urmează meciul cel mai important, miercuri fiind programată judecarea apelului la decizia de neacordare a licenţei.



Dacă soarta Universităţii ar depinde doar de fentele lui Wobay, execuţiile lui Florin Costea, clarviziunea lui Prepeliţă şi para­de­le lui Bornescu, atunci craiovenii ar avea asigurat nu un an, ci un deceniu pe scena primei ligi. Sâmbătă seară, după un meci electrizant, oltenii şi-au justificat din plin renumele de naşi ai giu­leştenilor, întărindu-şi poziţia de Europa League.

Prepeliţă a tras primul semnal de alarmă în minutul 13, obţinând un penalty după un fault al lui Andrade, însă portarul brazilian avea să-şi răscumpere greşeala, parând execuţia slabă a lui Dorel Stoica. Giuleştenii nu au reuşit apoi să profite de pasul în spate al "alb-albaştrilor", au ratat trei-patru mari ocazii, dar nu se gândeau la deznodământul care avea să urmeze.

După pauză, partida s-a jucat în ritm de handbal. Stoi­ca a fost aproape de revanşă, izbind transversala de la 35 de metri, Spadacio şi Djalovici l-au făcut mare pe Bornescu, Njock a ratat şi el din 2 metri, iar Florin Costea, modest timp de 75 de minute, a lovit când le era lumea mai dragă "vişiniilor". Două goluri pe contraatacuri de arătat la tablă şi o pasă de gol pentru fratele său, Mihai, iar Europa League este la picioarele Universităţii după nouă ani de absenţă.

De partea cealaltă, rapidiştii tremură pentru ultimul loc spre Europa, urmând a se lupta cu Steaua şi Vaslui. La final, Adrian Mititelu s-a arătat liniştit: "Am spus că vom câştiga în Giuleşti, ştiam ce vorbesc. Este o victorie care răzbună rezultatul de egalitate din tur, atunci când am avut mult ghinion. Simt că vom câştiga şi în Ghencea, nu joacă nimeni mai bine decât noi în ţară. Nu voi vinde nici un jucător, am să mă chinuiesc încă un an ca să vă arăt fotbal adevărat".

CONSPIRAŢIE FEDERALĂ?

Oficialii formaţiei din Bănie vor depune astăzi la FRF apelul împotriva deciziei de neacordare a licenţei pentru sezonul viitor, şedinţa ur­mând să aibă loc miercuri, în timp ce termenul pentru anunţarea deciziei este 31 mai. Deşi salariaţii clubului se feresc să facă vreo de­cla­raţie cu privire la deznodământul întregii po­veşti, în Craiova se vehiculează puternic versiu­nea unei conspiraţii la nivel înalt, instrumentată de preşedintele FRF, Mircea Sandu, precum şi de fostul vicepreşedinte dinamovist Gigi Neţoiu. Joia trecută, clubul din Bănie a primit din partea ANAF un certificat de atestare fiscală care demonstrează limpede că oltenii nu au nici măcar un singur leu datorie faţă de stat! 

×
Subiecte în articol: sport