x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofeul Balonul de Aur al lui Maradona va fi scos la licitație deși moștenitorii săi se împotrivesc

Trofeul Balonul de Aur al lui Maradona va fi scos la licitație deși moștenitorii săi se împotrivesc

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   21:45
Trofeul Balonul de Aur al lui Maradona va fi scos la licitație deși moștenitorii săi se împotrivesc

Trofeul Balonul de Aur al lui Diego Maradona va fi scos la licitație deși moștenitorii marelui fotbalist se împotrivesc. Decizia privind organizarea licitației a fost luată de un tribunal. Experții estimează că obiectul va fi vândut cu milioane de euro.

Fotbalistul argentinian a câștigat trofeul Balonul de Aur după Cupa Mondială din 1986. Ulterior, acesta a dispărut și este clar ce s-a întâmplat. Unii spun că a fost pierdut în timpul unui joc de poker sau vândut pentru a plăti datorii. Alții cred că Maradona l-a dus într-un seif bancar din Napoli, care a fost jefuit în 1989.

Moștenitorii lui Maradona cred că a fost furat de la bancă și au solicitat oprirea licitației, potrivit Sky News. În schimb, casa de licitații a explicat că trofeul a reapărut în 2016, printre alte obiecte achiziționate dintr-o colecție privată din Paris. Un tribunal francez a decis că licitația poate să continue, a anunțat joi avocatul moștenitorilor.

Trofeul ar putea fi scos la vânzare joia viitoare la casa de licitații Aguttes din Paris. Prețul ar putea să fie de ordinul milioanelor de euro, susțin specialiștii. Ofertanților li se va cere să facă un depozit de 150.000 de euro pentru a participa la licitație.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: balonul de aur maradona licitaţie