x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Banatul în faţa gloriei

Banatul în faţa gloriei

de Mihai Igirosanu    |    05 Aug 2009   •   00:00
Banatul în faţa gloriei
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Timişoara poate intra în această seară în grupul restrâns şi select al echipelor româneşti care reuşesc eliminarea unui nume mare al fotbalului european. Meciul de pe stadionul Dan Păltinişanu va începe la ora 20:30 şi va fi transmis în direct la Pro TV.



Remiza eroică obţinută în tur, contra unui Şahtior care a părut încă ameţită după câştigarea ultimei ediţii a Cupei UEFA, conferă echipei lui Neluţu Sabău dreptul să viseze cu ochii deschişi la calificarea în play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor. Ucrainenii vin la Timişoara cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, o absenţă care a părut să-şi fi pus amprenta pe meciul tur. Până luni seară, clubul bănăţean vânduse 16.000 de bilete, iar la ora meciului stadionul va fi arhiplin. "E o şansă foarte importantă pentru noi, pentru Timişoara. E un meci împotriva deţinătoarei Cupei UEFA şi împotriva celui mai titrat antrenor român", a prefaţat întâlnirea căpitanul Dan Alexa.

"SUNTEM SUPERIORI TIMIŞOAREI"
Antrenorul Şahtiorului, Mircea Lucescu, a oferit primele declaraţii înaintea meciului din Banat: "Va fi o atmosferă incendiară, mai ales în condiţiile în care ei au o şansă de calificare. Asta s-ar putea să fie şi în favoarea noastră pentru că vor trebui să iasă şi la joc, nu vor mai putea să facă ceea ce au făcut aici, adică să se apere 90 de minute. Pentru noi nu contează stadionul pe care jucăm, ci dorinţa noastră de a merge mai departe, ca şi calitatea jocului prestat, net superioară Timişoarei. Am un singur lucru în gând: să mergem, să jucăm şi să ne calificăm! În tur, fundaşii noştri au făcut greşeli din lipsa de concentrare. Dacă eram mai atenţi, în minutul 15 putea să fie 4-0", a declarat tehnicianul român. Un alt absent al partidei tur, internaţionalul Răzvan Raţ a vorbit şi el despre confruntarea de pe Bega. "Ca să poţi să învingi Doneţk-ul trebuie să fii foarte bine aşezat în teren, atât pe faza ofensivă, cât şi pe cea defensivă. A încerca să joci la un egal foarte mic cu Şahtiorul e un risc foarte mare. Cu Doneţk-ul trebuie să fii foarte atent. Sabău nu are nici o problemă de lot. Miza nu mai e numai pe Bucur, e pe toată echipa. Am avut şi multe minusuri la Doneţk, minusuri care au dat ocazia să primim două goluri şi pe care Sabău trebuie să le rezolve. Orice rezultat care ne califică este bun pentru noi. Când sorţii ne-au adus cu Şahtiorul spuneam că noi avem 40% şanse de calificare. Acum, după rezultatul din tur, noi avem 55% şanse de calificare, iar ei 45%. Trebuie însă ca acest plus să fie şi pe teren". La rândul său, patronul Marian Iancu deborda ieri de optimism: "Vom avea patru atacanţi. Bucur, Parks, Arman şi Curtean. Şi cei de la Şahtior ştiu că vom înscrie. Ei pregătesc deja meciul de la 0-1".

5105-98599-ratbuna.jpg

Raţ: "Suntem optimişti"
Delegaţia lui Şahtior Doneşk a aterizat la Timişoara ieri, în jurul prânzului, cazându-se la hotelul "Boavista". Internaţionalul român al vicecampioanei Ucrainei, Răzvan Raţ (foto), era optimist înaintea manşei secunde, deşi, în tur, a fost 2-2, rezultat care avantajează pe FC Timişoara.

"În meciul tur i-am avetizat pe colegi de forţa de joc a timişorenilor, dar nu m-au ascultat. Acum, asta e, trebuie să învingem şi suntem optimişti în acest sens, nu avem altă variantă", a declarat Raţ. De partea cealaltă, preşedintele grupării "viola", Gheorghe Chivorchian, este de părere că şansele de calificare sunt egale. Aseară, după conferinţa de presă, trupa lui Mircea Lucescu a efectuat antrenamentul oficial pe stadionul "Dan Păltinişanu".

×