x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Barcelona MAXIma

Barcelona MAXIma

25 Feb 2005   •   00:00

Argentinianul Maxi Lopez a fost asul din maneca antrenorului Frank Rijkaard, in confruntarea cu rivalul sau de la Chelsea, Jose Mourinho.

DELIA GOMOESCU

EROII. Oamenii decisivi ai catalanilor, argentinianul Maxi Lopez si camerunezul Eto’o, savureaza impreuna victoria in fata englezilor
Inaintea confruntarii de pe "Camp Nou", Mourinho spunea: "Rijkaard a fost un jucator mai mare ca mine, dar ca antrenor eu sunt mai bun". Antrenorul Barcelonei n-a dorit sa polemizeze cu omologul sau de pe banca lui Chelsea, precizand doar ca ii va raspunde pe teren. Si s-a tinut de cuvant.

REVANSA. Condusa cu 1-0 la pauza, dupa un autogol al lui Belletti, formatia catalana a revenit in partea secunda a jocului. In minutul 56, londonezii l-au pierdut pe Drogba, eliminat pentru doua cartonase galbene. N-a trecut mult timp, si Rijkaard a facut mutarea castigatoare: l-a trimis pe teren pe Maxi Lopez, un jucator pe care multi l-au considerat prea mic pentru numele Barcelonei. La doar 20 de ani si la prima aparitie in Liga Campionilor, argentinianul a trait insa seara sa de glorie pe "Camp Nou". In 10 minute de joc, Maxi a egalat si a contribuit decisiv la golul victoriei, semnat de Eto’o.

ABSENT NEMOTIVAT. Lui Mourinho nu i-a cazut deloc bine esecul. Tehnicianul lui Chelsea nu s-a prezentat la conferinta de presa de la finalul meciului, incalcand astfel regulile UEFA. Pentru ca nici un reprezentant al londonezilor nu a venit la intalnirea cu mass-media, clubul englez risca sa fie sanctionat.

INCIDENTE
Chelsea a dat publicitatii un comunicat in care precizeaza ca la pauza meciului cu Barcelona a avut loc un incident, fara a oferi insa mai multe detalii. "Depunem plangere pe marginea unui incident survenit la pauza meciului. Nu vom face nici un comentariu pana cand raportul nu va fi trimis la UEFA", a anuntat clubul englez. Potrivit cotidianului Marca, "evenimentul" a fost constituit de faptul ca secundul lui Rijkaard, Henk Ten Cate, ar fi intrat in vestiarul arbitrilor pentru a discuta cu Anders Frisk, in timp ce presa engleza sustine ca acela care a vorbit cu centralul suedez a fost chiar antrenorul principal al catalanilor. Cotidianul britanic The Mirror scrie ca secundul lui Rijkaard l-ar fi pocnit pe Mourinho in timpul unui violent schimb de replici. Conflictul dintre spanioli si englezi s-a extins si la nivelul suporterilor. La finalul partidei, un fan al catalanilor si-a exprimat parerea despre adversari, aratandu-le posteriorul britanicilor (foto).

OPTIMI
Rezultatele de marti
  • Real - Juventus 1-0
    (I. Helguera ’31)
  • B. München - Arsenal 3-1
    (C. Pizarro ’4 si ’58, Salihamidzic ’64/ Toure ’88)
  • Liverpool - Leverkusen 3-1
    (Luis Garcia ’15, Riise ’35, Hamman ’90+2 / Franca ’90+3)
  • Eindhoven - Monaco 1-0
    (Alex ’9)

    Rezultatele de miercuri
  • Barcelona - Chelsea 2-1
    (Maxi Lopez ’67, Eto’o ’73 / Belletti ’33 - autogol)
  • Man United - AC Milan 0-1
    (Crespo ’78)
  • FC Porto - Inter Milano 1-1
    (Ricardo Costa ’61 / Martins ’23)
  • Werder Bremen - Lyon 0-3
    (Wiltord ’9, Diarra ’77, Juninho ’80)
  • ×
    Subiecte în articol: sport