x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Becali si Juve nu l-au convins pe Abramovici

Becali si Juve nu l-au convins pe Abramovici

09 Aug 2004   •   00:00

Impresarul Ioan Becali a petrecut patru zile la Londra, in incercarea de a-l transfera pe Mutu de la Chlesea la Juventus.

DELIA GOMOESCU

La revenirea in tara, el a explicat care a fost principala cauza a ratarii acestei "afaceri": patronul lui Chelsea nu a fost de acord cu varianta imprumutului. "Negocierile au fost dificile, dar partea italiana a fost pana la urma de acord cu toate cerintele englezilor. Nu urma decat sa ne urcam in avion si sa plecam la Torino. Joi s-au precipitat lucrurile, iar vineri am aflat adevarul. Mutu a fost cu bagajele facute, dar Roman Abramovici a decis sa il tina", a povestit impresarul. Desi pare sa nu aiba nici o vina in ratarea tranzactiei, pentru Becali este totusi un esec, al doilea de la revenirea sa in impresariat, dupa ce in luna iulie nu a reusit sa-l transfere pe Danciulescu la Nantes.

PIERDERE DE VREME. Agentul FIFA a precizat ca Juventus a raspuns pozitiv la toate solicitarile britanicilor. Italienii au acceptat inclusiv sa dea zece milioane de euro in loc de opt pentru 50% din coproprietate. Apoi, englezii s-au sucit.

"Managerul lui Chelsea, Peter Kenyon, ne-a comunicat, dupa sase ore de Consiliu de Administratie - dar eu cred ca a fost, de fapt, o convorbire cu Abramovici - ca Mutu ramane la Chelsea", a explicat Becali, care este suparat ca a pierdut patru zile pentru a se ocupa de acest transfer. Impresarul considera ca plecarea lui Mutu la Torino ar fi fost benefica pentru jucator: "Juventus este o echipa mai titrata decat Chelsea. Era clubul la care el se putea implini din toate punctele de vedere".

SITUATIE DELICATA. Dupa ratarea transferului, pozitia lui Mutu la Chelsea este destul de delicata. Pentru ca a insistat sa plece spunand ca prefera stilul lui Fabio Capello la Juventus, romanul nu poate spera prea mult sa intre in gratiile antrenorului Mourinho.

Singura sansa a lui Mutu este ca tehnicianul portughez sa aiba neaparata nevoie de el, mai ales ca in primele trei etape nu poate conta pe sarbul Kezman, suspendat de Federatia engleza. Deocamdata, pentru ca este accidentat, romanul nu a fost retinut in lotul pentru amicalul cu Zaragoza, disputat aseara.

PARLAMENTARI

"Peter Kenyon ne-a comunicat dupa sase ore de Consiliu de Administratie - desi eu cred ca a fost, de fapt, vorba de o convorbire cu Abramovici - ca Mutu ramane la Chelsea" - Ioan Becali impresarul jucatorului

PROPUNERE

"Nu noi l-am cerut pe Mutu. El ne-a fost propus cu titlu de imprumut gratuit. Dupa ce am acceptat dialogul cu Chelsea, clubul englez a considerat oportun sa ne ceara sa-l cumparam, iar noi nu am fost de accord" - Luciano Moggi director general Juventus

DIN NOU PARMA

Potrivit presei italiene, nu este inca sigur ca Mutu va ramane la Chelsea. In ciuda faptului ca Abramovici se opune, antrenorul Jose Mourinho vrea sa renunte macar temporar la atacantul roman. De altfel, in discutiile avute cu Ioan Becali, tehnicianul portughez a recunoscut ca "daca jucatorul vrea sa plece, eu degeaba il antrenez". Impresarul a declarat ca de Mutu au mai fost interesate Fiorentina si AS Monaco. "Fiorentina s-a retras din lupta in momentul in care Juventus si-a aratat interesul total fata de jucator", a spus Becali. Italienii scriu ca dupa esuarea tratativelor dintre Chelsea si Juve, "violetii" ar fi gata sa incerce din nou sa negocieze aducerea lui Mutu.
×
Subiecte în articol: sport becali mutu chelsea