x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Belu si Bitang - "Colanul de Aur"

Belu si Bitang - "Colanul de Aur"

de Ionut Paduraru    |    13 Sep 2005   •   00:00

Fostii antrenori ai lotului olimpic de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, au primit ieri din partea COSR, "Colanul de Aur", cea mai importanta distinctie sportiva din Romania. "Acest gest nu trebuie interpretat ca o retragere. Am vrut doar sa le aratam cat de mult ii pretuim si sa ii motivam si mai mult", a declarat presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu.

OFERTA. Cu aceasta ocazie, Morariu a declarat ca va incerca sa le propuna celor doi tehnicieni un nou contract dupa desfasurarea Campionatelor Mondiale din luna noiembrie. "Deocamdata nu este cazul sa insistam, pentru ca federatia a luat optiunea pregatirii la cluburi, iar noi o respectam. Dupa CM din Australia voi incerca sa am o discutie cu toti cei implicati in gimnastica romaneasca", a spus presedintele COSR. In replica, Octavian Belu a precizat ca, deocamdata, se afla in vacanta. "Nu mi-am propus o anumita perioada de pauza. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa vad ce voi face. Oricum, sunt oameni suficienti in gimnastica romaneasca care trebuie lasati sa-si faca treaba si vor veni si rezultatele. Cu ce avem in acest moment se poate ajunge la Beijing intr-o situatie foarte fericita", a spus Belu, care nu a exclus insa o eventuala revenire la lot.

FR HALTERE FACE 75 DE ANI
In aceasta saptamana, Federatia Romana de Haltere va sarbatori 75 de ani de la infiintare. Cu acest prilej forul roman de specialitate a invitat la Bucuresti personalitati de marca din lumea halterelor. "Principalul invitat va fi presedintele Federatiei Internationale, doctorul Tamas Ajan, care este si membru in CIO. De asemenea, va veni la Bucuresti presedintele Asociatiei Federatiilor Europene, Waldemar Bazanovski, dar si presedintele onorific pe viata al Federatiei Internationale, Gottfried Schodl", a declarat presedintele FRH, Nicu Vlad (foto). Cei trei invitati de onoare vor sustine astazi o conferinta de presa, iar maine, de la ora 18:00, la Clubul Diplomatilor va avea loc dineul oficial. La eveniment vor fi prezenti sefii COSR si ANS, precum si foste glorii ale halterelor din tara noastra.

VLAD HAGIU, PREMIAT
Tot ieri, antrenorul echipei nationale de polo, Vlad Hagiu, a primit din partea COSR trofeul pentru cel mai promitator tehnician. Distinctia vine dupa ce nationala de polo a ocupat locul 6 la Campionatele Mondiale de la Montreal, cel mai bun rezultat al sporturilor de echipa din tara noastra in ultimii ani. Cu aceasta ocazie, Hagiu a spus ca ii va cere sfaturi lui Octavian Belu in privinta metodelor de pregatire. "Se poate colabora, deoarece pregatirea unui sportiv inaintea unei competitii este aceeasi, in linii mari, indiferent de disciplina", a spus Belu, adaugand ca stie sa inoate, dar nu atat de bine precum un poloist.
×
Subiecte în articol: sport belu