x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bernie Ecclestone: Apreciez eficienţa lui Hitler, mâna forte a lui Saddam şi regret deposedarea talibanilor de putere!

Bernie Ecclestone: Apreciez eficienţa lui Hitler, mâna forte a lui Saddam şi regret deposedarea talibanilor de putere!

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Iul 2009   •   00:00
Bernie Ecclestone: Apreciez eficienţa lui Hitler, mâna forte a lui Saddam şi regret deposedarea talibanilor de putere!

Formula 1 este scena unui nou scandal, care nu are nimic comun cu automobilismul. Apărându-l pe preşedintele FIA, patronul F1, Bernie Ecclestone a avut o ieşire total nepotrivită. Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Times, publicat sâmbătă, el şi-a apărat cu fermitate prietenul evocând binefacerile dictaturilor, lăudând eficienţa lui Hitler, mâna forte a lui Saddam Hussein şi a talibanilor, regretând faptul că aceştia din urmă au fost deposedaţi de putere.



"Eu prefer conducătorii forte", a explicat britanicul de 78 de ani, căci democraţia "n-a făcut prea mult bine multor ţări". "Cred că este groaznic ce spun, dar, lăsând la o parte faptul că Hitler s-a lăsat convins să facă lucruri pe care nu ştiu dacă voia să le facă sau nu, a ocupat o poziţie din care conducea mulţi oameni şi putea astfel să fie eficient". "La sfârşit s-a pierdut, nefiind prin urmare un foarte bun dictator", a admis el. Comparat cu un "dictator" pentru administrarea sa implacabilă, Max Mosley ar fi un bun premier, potrivit lui Ecclestone. "Toţi aceşti tipi, Gordon Brown şi Tony Blair încearcă să fie pe placul tuturor în acelaşi timp. Max ar face o treabă extraordinară, este un bun conducător", a insistat Ecclestone.

Max Mosley este fiul fostului lider fascist britanic Oswald Mosley. În 2008, el a stârnit indignare prin difuzarea unui filmuleţ în care se deda, alături de cinci prostituate, la jocuri sado-masochiste ce evocau un lagăr de concentrare nazist.

Aceste declaraţii au fost urmate imediat de reacţii indignate. "Comentariile lui Bernie Ecclestone asupra lui Hitler şi a dictaturilor sunt destul de ciudate", a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului reprezentanţilor evreilor britanici, intervievat de The Times. "Bernie Ecclestone spune că "politica nu e de mine" şi aici suntem de acord cu el", l-a ironizat el, citează Agerpres. Deputatul laburist Denis MacShane este de părere că "dacă Bernie Ecclestone se gândeşte serios că Hitler a trebuit să fie convins să ucidă 6 milioane de evrei, să invadeze ţările europene pe care le-a ocupat şi să bombardeze Londra, înseamnă că nu cunoaşte istoria şi judecata sa este complet eronată", se încheie articolul din Le Figaro pe marginea declaraţiilor incendiare făcute de patronul Formulei 1.

×
Subiecte în articol: sport bernie ecclestone