x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Blestemat de portari

Blestemat de portari

de Dragos Stoica    |    16 Sep 2005   •   00:00
Blestemat de portari

Dupa ce ani in sir a fost spaima goalkeeperilor care au avut ghinionul sa-i cada in fata, Sorin Cartu crede ca existenta sa de antrenor este marcata de gafele celor dintre buturi.

In pofida unor probleme de sanatate care i-au afectat putin activitatea din ultima perioada, fostul mare atacant al "Craiovei Maxima" nu si-a pierdut deloc din aciditatea vorbelor.

Jurnalul National: S-au vehiculat multe despre starea de sanatate in care va aflati. Care este adevarul?
Sorin Cartu: Am unele probleme, aparute pe fond nervos, din cauza stresului in care am lucrat in ultimii ani. S-au acumulat multe, poate nici eu n-am facut pauza atunci cand s-ar fi impus, si acum au rabufnit unele lucruri. Acum sunt sub tratament si sper ca totul o sa se rezolve cat mai curand.

Inaintea meciului cu Sportul vi s-a recomandat o perioada de pauza si totusi nu v-ati abtinut sa nu stati pe banca.
Asa este, dar n-am rezistat pana la final. Din pacate, am facut 2-2 intr-o partida pe care teoretic am disputat-o pe teren propriu. Nu e bine sa ma enervez, dar mi se suie sangele la cap cand ma gandesc cat de prosteste am pierdut niste puncte in aceste prime cinci etape. Am crezut ca anul acesta vom face o alta figura, dar, din pacate, se pare ca am ramas aceeasi echipa plina de suficienta din editia trecuta. In mod normal, trebuia sa avem mai multe puncte si sa fim clasati mai sus acum.

"Imi platesc pacatele"

Care sunt punctele slabe ale lui FC Arges?
Pai, daca ma gandesc, sunt probleme inca din poarta. De fapt, cred ca portarii imi marcheaza existenta de antrenor. Uneori cred ca sunt blestemat. Probabil ca platesc unele pacate din tinerete, cand nu dadeam gol niciodata inainte sa driblez portarul de doua-trei ori si sa-l dau cu capul de bara macar o data.

Cum vi se pare actuala editie a Diviziei A?
E prematur de spus, dar se pare ca sunt diferente mari. Cel mai mare pericol este ca formatiile care n-au strans pana acum decat un punct sau doua sa se-ndeparteze de restul plutonului, pentru ca intrecerea ar ramane practic fara obiect. Oricum, sunt putine echipe care joaca cu adevarat fotbal, in timp ce restul formatiilor se plaseaza la un nivel cel mult mediocru.

Arbitrajele?
In nota echipelor. Sunt cativa arbitri de nivel foarte bun, precum Tudor, Balaj, Coltescu sau Corpodean, care se detaseaza clar, in timp ce altii par sa nu aiba prea mari tangente cu jocul de fotbal. Dar asta este nivelul fotbalului romanesc de mai multi ani incoace.

PARADOX
"Portarii imi marcheaza existenta. Platesc unele pacate din anii tineretii, cand nu dadeam gol niciodata inainte sa driblez portarul de trei ori si sa-l dau cu capul de bara macar o data. " - Sorin Cartu, antrenor FC Arges

CRAIOVA
Fostul mare jucator al Universitatii Craiova a evitat sa dea verdicte cu privire la soarta echipei sale de suflet, retrogradata in premiera in Divizia B, dupa 41 de ani de prezenta neintrerupta pe prima scena. "Adevarata tragedie nu este ca Universitatea a retrogradat, ci riscul ca ea sa stea in Divizia B mai mult de un an. Eu am vizionat o singura partida a Universitatii si mi-a placut ce au aratat acei copii. Sper sa promoveze, dar lupta este foarte grea. Cea mai mare ironie este insa faptul ca Universitatea a retrogradat exact in anul in care a beneficiat de cele mai bune conditii de antrenament: teren cu nocturna, teren sintetic, cantonament si teren de antrenament cu porti mobile", s-a marginit sa afirme tehnicianul care a adus in 1991 pentru ultima oara titlul de campioana in Banie.
×
Subiecte în articol: sport