x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bucur de la bucurie

Bucur de la bucurie

de Daniel Stan    |    24 Noi 2009   •   00:00
Bucur de la bucurie
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Gruparea de pe Bega a învins marea rivală din Bucureşti după 12 ani de aşteptare. La ultimul succes, în primăvara anului 1997, pe banca tehnică a "câinilor" se afla tot Cornel Ţălnar.



Precedată de scandalul legat de brigada de arbitri, ambele tabere dorind "fluieraşi" străini, partida a fost una ternă în prima parte. "Centralul" sârb Milorad Mazici a dus bine jocul, dar nici nu a avut prea multe faze grele, Timişoara şi Dinamo temându-se una de alta. A rezultat un joc de uzură, închis, cu doar două ocazii mai clare, câte una pentru fiecare echipă. Antrenorul gazdelor, Ioan Ovidiu Sabău, a promis un joc ofensiv, însă s-a lovit de o defensivă bine organizată de Cornel Ţălnar. De partea cealaltă, "câinii" nu au mişcat în jumătatea timişoreană, doar Torje dându-i emoţii lui Pantilimon. După pauză, timişorenii au ieşit mai determinaţi, Goga a ratat trei situaţii, însă Gigel Bucur a deschis scorul după o fază creată de Bonfim. Înainte însă, Claudiu Niculescu a lovit bara. Acelaşi Bucur a mai lovit o dată, la o mare gafă a defensivei dinamoviste.

"CE POATE FI MAI FRUMOS?"
La final, patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, i-a ironizat pe "câini": "Este o victorie importantă, pe care am visat-o de mult. De altfel, lui Dinamo îi suntem superiori de un an, i-am umilit în Cupă, 4-1, am dovedit că avem valoare. Ce poate fi mai frumos decât o victorie în faţa lui Dinamo, care i-a dezlănţuit pe suporteri? Suntem într-un moment mai bun faţă de Dinamo". De partea cealaltă, tehnicianul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a precizat: "Din păcate, atât am putut în seara asta. Au fost multe greşeli". Surse din cadrul grupării din Ştefan cel Mare susţin că Ioan Andone va fi viitorul antrenor.

Timişorenii au provocat incidente în tribune
Cotat drept un meci de risc maxim, forţele de ordine şi-au luat măsuri, problemele neeexistând înainte de meci. Galeria dinamovistă, redusă numeric, în comparaţie cu cei 15.000 de suporteri timişoreni, nu a creat incidente. Asta până după primul gol reuşit de Gigel Bucur, atunci când o mică parte a fanilor bănăţeni s-au dezlănţuit, rupând un gard şi încercând să ajungă în sectorul unde se aflau suporterii dinamovişti. Iniţial, forţele de ordine au părut neputincioase, însă au intervenit în forţă după ce şi-au dat seama că lucrurile ar putea degenera, lucrurile revenind la normal. La final, galeria dinamovistă a părasit arena "Dan Păltinişanu" fără probleme. "Totul a fost ţinut sub control, nu au fost incidente majore", au declarat reprezentanţii forţelor de ordine.

×
Subiecte în articol: sport