x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Buget-record la Otelul

Buget-record la Otelul

07 Ian 2005   •   00:00

Prin schimbarea denumirii combinatului, SIDDEX care se va numi "Mittal Steel", suma vehiculata pentru sponsorizarea echipei de fotbal in 2005 este de 4 milioane de dolari, buget apropiat de Dinamo, Steaua si Rapid.

DANIEL STAN

LA REVEDERE! Nicolai Boghici se vede nevoit sa se uite lung dupa Otelul
Inceputul de an se va lasa cu schimbari in cadrul gruparii de la Dunare, primul vizat fiind presedintele Nicolai Boghici. Cea mai importanta noutate ar reprezenta-o faptul ca echipa de fotbal va fi preluata in totalitate de Lakshmi Mittal, patronul miliardar de origine britanica al combinatului ISPAT-Sidex.

TOTUL SAU NIMIC. Odata facut acest pas in mod oficial, noua denumire a combinatului va fi "Mittal Steel", inscriptie ce va fi trecuta si pe tricourile jucatorilor. De asemenea, conducerea indiano-romana, in frunte cu managerul Ionel Bors, a discutat acest aspect cu primarul Dumitru Nicolae. Surse din cadrul clubului sustin ca Primaria, proprietara terenului unde evolueaza "otelarii", si-a dat acordul, neavand oricum puterea financiara a combinatului. "Din cate am inteles, oamenii cu putere de decizie din combinat au conditionat preluarea in totalitate a echipei Otelul. Vor sa aiba putere totala. In caz contrar, vor retrage sponsorizarea", a declarat unul din oficialii galateni. S-a avansat si o suma pentru 2005, anume 4 milioane de dolari, un buget aproape la fel de mare ca al "greilor" Dinamo, Steaua si Rapid!

DIZGRATIE. Revenind la actualul presedinte, acesta a intrat in dizgratia mai-marilor din combinat inca din vara trecuta, dupa ce s-a contrat dur cu directorul executiv Vali Stefan, nume respectat in Galati si foarte apreciat de sefii din ISPAT-Sidex, in special de mana dreapta a patronului Lakhsmi Mittal, managerul Ionel Bors. "Stiam de mult ca se pregateste aceasta miscare. Intr-un fel, pentru mine ar fi o usurare. Fotbalul este mai greu decat afacerile", a declarat Nicolai Boghici, care este convins ca noul presedinte va fi un om din anturajul lui Lakshmi Mittal. Din cate se pare, oamenii de incredere ai miliardarului indian l-ar fi propus deja pe Ionel Bors, managerul combinatului, care insa nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, declarand sec: "Nu vrem decat performanta. Am decis doar sa preluam echipa. Vom vedea cine va fi presedinte".

CONFIRMA
Inca presedintele Otelului, Nicolai Boghici, spune ca, in eventualitatea preluarii echipei de catre miliardarul indian, pentru echipa este un important pas inainte: "Sunt de acord cu treaba asta. Cine nu si-ar dori stabilitate? Eu voi pleca asa cum am venit, insa o voi face cu fruntea sus. E normal ca Mittal sa-si doreasca echipa dupa ce a ajuns in Cupa UEFA cu sigla combinatului pe piept. Cred ca am avut si eu un merit la realizarile din sezonul trecut". Intrebat daca bugetul va fi intr-adevar de 4 milioane de dolari, Boghici a precizat: "Eu asa am auzit. Sunt hotarati sa faca performanta, mai ales ca echipa va fi a lor. Vor prelua si baza de la Siderurgistul. Cine nu si-ar dori un asemenea buget? Otelul va ajunge un nume mare in campionat daca totul va fi asa cum se preconizeaza". Nicolai Boghici a investit in jur de 600.000 de dolari, dar sustine ca si-a recuperat banii.
×
Subiecte în articol: sport nicolai boghici