x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bundesliga - Transferuri cu scandal

Bundesliga - Transferuri cu scandal

de Dragos Stoica    |    Vlad Bogzianu    |    15 Iun 2007   •   00:00
Bundesliga - Transferuri cu scandal

Cotidianul german Sport Bild a notat ieri că impresarul Werner Helleckes ii cere lui Vasile Miriuţă jumătate din cele 224.000 de euro incasate in urma plecărilor lui Sergiu Radu şi Vlad Munteanu de la Cottbus la Wolfsburg.

"Schijă" şi Munteanu generează discordie

Cotidianul german Sport Bild a notat ieri că impresarul Werner Helleckes ii cere lui Vasile Miriuţă jumătate din cele 224.000 de euro incasate in urma plecărilor lui Sergiu Radu şi Vlad Munteanu de la Cottbus la Wolfsburg.


Ajunşi la Wolfsburg după un sezon excelent in răndurile lui Energie Cottbus, Sergiu Radu şi Vlad Munteanu ar putea face obiectul unui proces intre impresarul celor doi jucători, Vasile Miriuţă, şi germanul Werner Helleckes.

BANI. După ce a intermediat transferurile celor doi, Miriuţă a incasat drept comision suma de 224.000 de euro. Susţinănd insă că el este cel care i-a sugerat conducerii lui Wolfsburg ideea acestei tranzacţii, impresarul german Werner Helleckes cere acum jumătate din banii luaţi de Miriuţă, cu toate că este contrazis tocmai de conducătorul Klaus Fuchs. "Miriuţă este singurul indreptăţit să primească bani la acest transfer", susţine preşedintele lui Wolfsburg. Conform declaraţiilor proprii, Helleckes intenţionează să se adreseze justiţiei pentru lămurirea acestui diferend. In ediţia trecută de campionat, Sergiu Radu a jucat 34 de meciuri şi a marcat 14 goluri, avănd şase pase decisive de gol, iar Vlad Munteanu a fost folosit in 33 de meciuri şi a reuşit 11 goluri. Cei doi au fost supranumiţi "gemenii golului" de presa germană, mai multe formaţii interesăndu-se de achiziţionarea lor "la pachet", pănă ce Wolfsburg a plătit lui Cottbus suma de 4,5 milioane de euro in schimbul jucătorilor.

Precedent

Impresarul german Werner Helleckes nu este la prima dispută legată de romăni. Avănd numeroase contacte in Romănia, acesta a lucrat in trecut cu actualul antrenor-jucător al nou-promovatei Gloria Buzău, Viorel Ion, pe care l-a dus la Bochum. De asemenea, Helleckes a fost şi impresarul lui Jean Vlădoiu, de care s-a despărţit insă in condiţii destul de incordate, după ce i-a cerut fotbalistului o sumă mai mare in urma trecerii sale de la Steaua la Fc Köln. Mai mult decăt atăt, ambele cluburi au fost amendate de UEFA că au realizat această tranzacţie prin intermediul lui Helleckes, care la vremea respectivă nici nu era autorizat de federaţia germană pentru a activa ca impresar.

×
Subiecte în articol: sport helleckes