x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Buta are gripa nouă

Buta are gripa nouă

de Daniel Stan    |    11 Noi 2009   •   00:00
Buta are gripa nouă
Sursa foto: Liviu Chirică/Mediafax

Fotbalistul grupării din Copou a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, în timp ce alţi şase jucători ieşeni sunt şi ei suspecţi.



Antrenamentul de ieri al echipei Poli Iaşi a fost suspendat după ce vicepreşedintele clubului, Pavel Hodea, i-a anunţat pe jucători că fundaşul Cornel Buta a fost depistat ca fiind purtător al virusului A/H1N1. "Imediat ce am primit informaţia despre Cornel, ne-am consultat cu autorităţile sanitare şi am luat măsurile de urgenţă necesare. În proporţie de 99%, vom sista întreaga activitate la club în această săptămână. Am anunţat Liga Profesionistă despre situaţie şi am solicitat reprogramarea partidei cu Pandurii Tg. Jiu, care trebuia să se dispute la 20 noiembrie", a declarat oficialul ieşenilor. "M-am simţit rău săptămâna trecută. Am făcut un control la Spitalul de Boli Infecţioase, apoi am stat mult în casă, am încercat să nu intru în contact cu nimeni, întrucât şi alţi colegi s-au simţit rău înaintea mea. Cred că am luat virusul din vestiar. Iniţial mi s-a spus că am doar o viroză, abia azi am fost anunţat că am gripa nouă", a declarat fotbalistul. Alţi şase jucători din lotul ieşenilor sunt suspecţi că ar putea fi infectaţi cu virului gripei porcine. Este vorba despre Cristi Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibrahim Balde, Bogdan Străuţ şi Viorel Frunză.

Sandu: "Campionatul nu se întrerupe"
După aflarea "cazului Buta", preşedintele FRF, Mircea Sandu, a spus că nu se va întrerupe campionatul. "Campionatul se va desfăşura normal. Recomandarea UEFA este să se izoleze cazurile şi să se joace în continuare. Competiţiile de fotbal nu se vor întrerupe decât în cazuri speciale. Am primit de la UEFA o recomandare legată de gripa nouă şi am transmis-o cluburilor, conducătorii ştiu ce să facă în asemenea situaţii." "Politehnica va prezenta un dosar la LPF care să cuprindă certificatele medicale şi diagnosticele respective, iar domnul Dragomir va convoca Comitetul de Urgenţă al Ligii şi se va lua o hotărâre. E posibil să fie amânate partidele pe care echipa Poli Iaşi le mai are de jucat până la rezolvarea situaţiei", a precizat, în schimb, Alexandru Boc, vicepreşedintele LPF.

×
Subiecte în articol: sport