x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionatul s-a amanat o saptamana

Campionatul s-a amanat o saptamana

03 Mar 2004   •   00:00

Sub pretextul timpului nefavorabil, Comitetul de Urgenta al FRF a decis ieri amanarea cu o saptamana a returului Diviziei A.

Comitetul de Urgenta al FRF a decis amanarea cu o saptamana a returului Diviziei A. Motivul oficial l-a constituit vremea nefavorabila. De fapt, hotararea e determinata de neplata datoriei de 3 milioane de dolari pe care Agentia de Drepturi Sportive o are catre LP In timpul ultimei sedinte a Adunarii Generale a LPF, desfasurate pe 23 februarie, presedintii cluburilor din Divizia A au solicitat vehement virarea banilor din drepturile de televizare.

ANGAJAMENT. In fata nemultumirii generale, presedintele Dragomir s-a angajat ca, impreuna cu Televiziunea Romana, sa recupereze datoria de la ADS, societatea lui Adrian Sarbu, iar banii sa ajunga la cluburi in termenele stabilite. Promisiunea lui Dragomir a fost cea care a calmat spiritele si i-a determinat pe unii lideri din Divizia A sa-si reprime atitudinea razboinica vizavi de "Corleone".

TERMENE. In Adunarea Generala s-au fixat doua termene pentru achitarea sumelor, 12 si 31 martie, datoria urmand sa fie platita 50 la suta pentru fiecare data. Primul termen cade exact in ziua desfasurarii celei de-a doua etape si exista riscul ca, in cazul neplatii, sa se inregistreze o situatie bizara: meciuri televizate doar in prima etapa. Multi dintre presedintii din Divizia A si-au exprimat deja dorinta de a nu mai permite accesul televiziunilor pe propriile stadioane in cazul in care banii nu vor fi virati la primul termen fixat.

EFECT. Un alt efect al neintelegerii financiare dintre TVR si Agentia Nationala pentru Drepturi Sportive il poate reprezenta declansarea unei noi tentative de puci impotriva presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, contestat inaintea ultimei sedinte a Adunarii Generale a Ligii tocmai pe tema respectivelor datorii.

S-a amanat si Divizia B

Comitetul de Urgenta al FRF a mai hotarat ieri sa decaleze cu o saptamana si returul Diviziei B. De precizat ca si "A"-ul si "B"-ul se vor relua cu prima etapa a returului. Dintre cele 16 echipe din Divizia A, doar 4 au solicitat Ligii Profesioniste ca sezonul sa se reia la data stabilita, sambata, 6 martie. Conform secretarului general al LPF, Valentin Alexandru, cluburile Dinamo, Ceahlaul, FCM Bacau si Farul expediasera faxuri in acest sens. In cele din urma, conducerile lui Dinamo si Farul au fost de acord cu decizia luata.

Dragomir: "Sunt televiziuni interesate din strainatate"

In ciuda impasului in care se afla negocierile dintre TVR si ADS, Dumitru Dragomir este foarte linistit, el avand pregatite si alte variante pentru cedarea drepturilor de televizare ale partidelor din Divizia A.

  • Jurnalul National: Cum comentati intrarea in impas a negocierilor in privinta drepturilor de televizare?

    Dumitru Dragomir: Nu este nimic adevarat. Negocierile dintre Pro TV si TVR se rezolva sigur.

  • Daca nu se vor intelege?

    Nu-mi fac probleme. National TV abia asteapta sa ia ei. Si dau chiar mai mult de 3 milioane de dolari.

  • E posibil sa se faca o astfel de tranzactie intr-un timp asa scurt?

    Cum sa nu? La o adica avem cereri si din strainatate, care sa plateasca bine.

  • Despre ce posturi e vorba?

    Deocamdata nu pot spune nimic. Astept sa se termine negocierile actuale. Sa treaca ziua de 12 martie si dupa aceea o sa fac valuri.


Concluzie: nu se plateste, nu se televizeaza!

Majoritatea presedintilor din Divizia A s-au declarat de acord cu amanarea startului returului. In privinta datoriilor din drepturile de televizare, cu exceptia stelistului Mihai Stoica, toti s-au aratat vehementi: daca nu vin banii, meciurile nu se mai televizeaza!

"Nu stiu daca e bine sau rau, dar ne supunem si noi dorintei majoritatii, cu amanarea returului. Referitor la banii din televizari, Steaua nu prea este afectata de aceasta situatie. La noi, daca e vreo problema, baga Gigi Becali mana in buzunar si se rezolva"
Mihai Stoica
presedinte executiv FC Steaua

"In Romania nu se poate juca fotbal acum. La Brasov, apa este pana la glezne pe teren. Este o idee foarte buna amanarea returului. Nu suntem calificati nici la mondiale, nici la europene, de Olimpiada nu mai vorbesc. Nu are rost sa ne grabim. Dumitru Dragomir are abilitatea necesara pentru a gasi cea mai buna solutie in problema drepturilor tv. Toata viata mi-a fost sef si am duso bine cu el"
Romeo Pascu
director executiv FC Brasov

"In Adunarea Generala s-au fixat doua termene de plata: 12 martie si 31 martie. In cazul in care nu se va plati vom hotari impreuna cu ceilalti presedinti din Divizia A sa nu mai permitem televizarea meciurilor. Sunt de acord cu amanarea"
Gheorghe Stefan
presedinte Ceahlaul

"Se va lua o decizie comuna a celor 16 presedinti. Daca nu platesc, atunci vom discuta daca mai permitem televizarile. Sunt de acord cu amanarea returului pentru ca terenurile sunt proaste si se anunta un week-end friguros"
Gino Iorgulescu
presedinte FC National

"Cred ca este un lucru bun amanarea inceperii returului, dat fiind faptul ca s-a anuntat o prognoza meteo defavorabila. Noi am dat drepturile de televizare LPF, prin care avem contract pana in vara cu Agentia de Drepturi Sportive. O sa vedem ce se intampla"
Marcel Lica
presedinte Farul

"In problema legata de drepturile de televizare ne reprezinta LPF si ne supunem deciziilor dictate de acest for. La Craiova ninge si am trimis deja o hartie prin care solicitam amanarea meciului cu Otelul"
Pavel Badea
presedinte "U" Craiova

"Nu ma pot pronunta acum in privinta drepturilor de televizare pentru ca primul termen nu a expirat inca. Nu mi se pare normala amanarea returului pentru ca nimeni nu poate sti cum va fi vremea. Ce facem la vara, cand vor fi 40 de grade? Nu vom mai juca? S-a jucat alteori si pe vreme mai urata."
Gheorghe Chivorchian
presedinte FCM Bacau

"La noi e vremea urata si e bine ca s-a amanat returul. Ne intalnim din nou pe 8 martie si vom vedea ce masura vom lua, daca nu se vor respecta angajamentele in privinta banilor pe care cluburile ii au de primit de la Liga. Daca sumele nu ne vor fi virate asa cum s-a stabilit se poate hotari sa nu mai lasam pe nimeni sa televizeze meciurile"
Jean Padureanu
presedinte Gloria

×