x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Căpcăunul" sau fenomenul Fabbiani

"Căpcăunul" sau fenomenul Fabbiani

de Mihai Igirosanu    |    08 Noi 2007   •   00:00
"Căpcăunul" sau fenomenul Fabbiani
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Excentric, dar modest şi plăcut in afara terenului, excentric şi eficient pe teren, argentinianul Christian Fabbiani pare a fi cel mai bun "stranier" care a jucat in Liga 1 de la albanezul Sulejman Demollari, care făcea furori la Dinamo in anii ’90.

CFR CLUJ - argentinianul este fan Shrek şi putea fi ginerele lui Diego Maradona

Excentric, dar modest şi plăcut in afara terenului, excentric şi eficient pe teren, argentinianul Christian Fabbiani pare a fi cel mai bun "stranier" care a jucat in Liga 1 de la albanezul Sulejman Demollari, care făcea furori la Dinamo in anii ’90.

Adus in Romănia, la CFR Cluj, de firma Becali Sport, prin intermediul impresarului Daniel Stanciu, masivul atacant a costat exact 2,2 milioane de dolari. "Christian mi-a fost recomandat de antrenorul francez Luis Fernandez, care l-a antrenat la Beitar Ierusalim, acolo unde jucătorul a fost imprumutat două luni de Lanus. M-am dus in Argentina să-l urmăresc pe viu, iar conducătorii lui CFR, Paszkany şi Mureşan, l-au urmărit intr-o partidă cu Boca Juniors, in care a jucat senzaţional, fiind desemnat MVP", a dezvăluit Stanciu.

Â

PERSONAL. "Intr-o ţară despre care se poate spune că este patria fotbalului, Christian este un jucător apreciat datorită fotbalului, dar şi a felului său de a fi. In plan personal, a avut o relaţie şi cu una dintre fiicele lui Diego Armando Maradona, fiind şi acum foarte apropiat de fostul mare fotbalist. De fapt, prin intermediul lui Fabbiani, Diego a fost foarte aproape de a fi prezent la meciul de prezentare al CFR-ului. Momentan, prietena sa este Amalia, un fotomodel de succes şi fostă iubită a lui Robbie Williams. Acasă, in Buenos Aires, este o vedetă prin felul său de a fi. Are un stil nonconformist, specific argentinienilor, poartă şapca invers, conduce o camionetă, iar la Lanus era foarte iubit. Porecla de "Căpcăunul" a primit-o deoarece, după fiecare gol, işi punea pe cap o mască a cunoscutului personaj Shrek, pe care o ţinea in şort", spune Daniel Stanciu.Â

ACOMODARE. Despre problemele intămpinate la inceput in Romănia, impresarul işi aminteşte: "S-a acomodat greu, mai ales din cauza fusului orar. A stat căteva nopţi intregi şi se uita pe fereastră, şi ziua ii era foarte greu la antrenamente. După părerea mea, fapt care va fi dovedit in curănd, Fabbiani şi Dorsin vor fi cei mai valoroşi stranieri veniţi in Romănia. E şi meritul celor de la CFR Cluj, care au reacţionat rapid cănd le-am propus transferurile". "Din acest punct de vedere, ii admir pe cei de la Cluj. Sunt foarte receptivi. Pe Dorsin il urmărim de mult şi acum, cănd a apărut momentul potrivit, am zis să-l luăm şi ne-am mişcat repede"

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

INTERES

"Evoluţiile lui Fabbiani au atras deja numeroşi scouteri, care ne-au cerut DVD-uri şi au venit să-l urmărească. Chiar mă contrazic cu Christian uneori pe tema pasului inainte. Eu il văd in campionatul spaniol, iar visul lui este să joace in Italia. Dar dorinţa lui este să căştige intăi Liga 1 şi să joace pentru CFR in Liga Campionilor"

Daniel Stanciu impresar

ASEMĂNARE

"Ne-am găndit să transferăm un atacant puternic, avănd calităţile lui Cămătaru, şi l-am găsit. Fabbiani este Cămătaru in persoană. Sunt mulţumit că l-am adus, mai ales că Fabbiani a avut nevoie de o perioadă foarte scurtă de acomodare. Alţii au tunari, care nu dau goluri, CFR Cluj are «graşi» care marchează goluri de excepţie"

Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

Â

Naturalizare

Atăt atacantul clujenilor, căt şi impresarul său sunt de părere că zvonurile legate de posibila naturalizare şi prezenţă in echipa naţională pregătită de Victor Piţurcă au apărut prea devreme. "Deocamdată va scăpa de statutul de extracomunitar. Christian şi-a depus actele pentru obţinerea paşaportului italian şi in iunie sau iulie se va rezolva", a declarat Daniel Stanciu. "Cred că e prematur să discutăm despre asta. Mai am de demonstrat şi trebuie să confirm prin evoluţiile mele la CFR", a declarat Fabbiani.

×
Subiecte în articol: sport fabbiani