x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Mutu - "Chelsea are intentii meschine"

Cazul Mutu - "Chelsea are intentii meschine"

28 Ian 2005   •   00:00

Agentia britanica Goal a sarit in ajutorul lui Adrian Mutu, considerand meschina intentia clubului Chelsea de a solicita in continuare compensatii financiare dupa ce i-a reziliat contractul jucatorului roman, iar acesta si-a retras apelul facut la Federatia Engleza.

SPRIJIN. In conflictul Mutu - Chelsea, agentia Goal tine cu romanul.
OPINIE. Intr-un articol intitulat "Mutu si povestea moderna despre moralitate", semnat de jurnalistul John Rowlands, gruparea londoneza este aspru criticata pentru modul in care a ales sa rezolve problema atacantului roman, dupa ce acesta a fost depistat pozitiv anul trecut. "Mutu a primit o amenda de 20.000 de lire sterline si a fost suspendat 7 luni pentru ceea ce a fost de fapt o infractiune care nu avea nimic de a face cu sportul. Poate ca s-a considerat ca a adus jocului o faima proasta, totusi motivul ca ar fi fost un exemplu negativ pentru ceilalti nu a avut nimic de a face cu ce s-a intamplat ulterior. Este incredibil ca Chelsea a considerat pedeapsa ca fiind prea usoara si putem cataloga drept meschina intentia clubului de a-i cere despagubiri jucatorului, acum cand si-a gasit o noua echipa", scrie goal.com.

IMORALITATE. Autorul articolului mentioneaza ca cei care au dat dovada de lipsa de moralitate au fost chiar oficialii gruparii londoneze, care nu au tinut cont deloc de situatia jucatorului. "Pentru Chelsea a fost vorba de relatii publice, nimic mai mult. Abramovici, Kenyon si compania au vazut aici posibilitatea ideala pentru a aparea in mass-media si in fata opiniei publice ca fiind lipsiti de toleranta in astfel de cazuri. Explicatia ca s-ar fi actionat din considerente morale a fost pe cat de patetica, pe atat de falsa - l-au lasat pe Mutu sa plece pentru ca si-au permis, atat din punct de vedere fotbalistic, cat si financiar. Banii platiti pentru achizitionarea romanului erau doar maruntis pentru Abramovici", noteaza site-ul britanic.

PRETEXTE

"Explicatia data de Chelsea, cum ca ar fi actionat din considerente morale, a fost pe cat de patetica, pe atat de falsa. Ei l-au lasat pe Mutu sa plece pentru ca si-au permis, atat din punct de vedere fotbalistic, cat si financiar" - Goal.com

REVANSA
Agentia engleza considera ca nu este o surpriza faptul ca Mutu si-a gasit o noua echipa, Juventus Torino, la numai doua luni dupa scandalul in care a fost implicat. "Nu putem spune ca este un pas inapoi, nu? Poate ca nu va juca niciodata la Juventus, care are alte planuri pentru el. Totusi, Chelsea nu va primi nici un ban de la clubul italian, care este adevaratul castigator in toata aceasta poveste. Sper ca Mutu va reveni in elita si va demonstra clubului Chelsea, si celor care l-au dat afara, ca s-au inselat in ceea ce-l priveste", concluzioneaza Rowlands.
×
Subiecte în articol: sport mutu chelsea