x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE 2008 - Din nou la masa bogaţilor

CE 2008 - Din nou la masa bogaţilor

de Dragos Stoica    |    04 Ian 2008   •   00:00
CE 2008 - Din nou la masa bogaţilor
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Revenită la un turneu final după o pauză de opt ani, naţionala Romăniei va disputa cele trei partide din grupă pe teritoriul Elveţiei.



Revenită la un turneu final după o pauză de opt ani, naţionala Romăniei va disputa cele trei partide din grupă pe teritoriul Elveţiei.

Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este turneul final al Campionatului European, care urmează să aibă loc intre 7 şi 29 iunie in Austria şi Elveţia.


ARENE. După un model deja experimentat cu succes in trecut, Euro 2008 se va disputa in două ţări. Cele 31 de meciuri vor avea loc la Basel, Berna, Geneva şi Zürich (Elveţia), in timp ce partea austriacă s-a oprit la Viena, Salzburg, Innsbruck şi Klagenfurt. Finala competiţiei va avea loc pe stadionul vienez Ernst Happel, arenă de 5 stele, cu o capacitate de 50.000 de locuri, toate acoperite. De altfel, stadionul a găzduit numeroase finale de competiţii internaţionale, inclusiv finala Ligii Campionilor, in ediţia ’94/’95.


Naţionala Romăniei va disputa cele trei partide din cadrul grupei numai pe teritoriul Elveţiei. Primele două partide, cu Franţa (9 iunie) şi cu Italia (13 iunie), vor avea loc la Zürich, pentru ca ultimul meci din grupă, contra Olandei, să fie programat la Berna. Stadionul Letzigrund are o capacitate de 30.000 de spectatori, fiind locul unde işi dispută FC Zürich partidele de pe teren propriu. La Berna, unde vom intălni mai vechea noastră cunoştinţă Olanda, meciul va avea loc pe Wankdorf Stadium. Renovat in urmă cu doi ani şi jumătate, acesta are o istorie bogată in spate, după ce a găzduit o finală de Campionat Mondial in 1954, cănd Germania s-a impus in faţa Ungariei.


Alarmă

Oraşul considerat de risc maxim este Klagenfurt, care va găzdui trei meciuri intre Germania, Polonia şi Croaţia.
Â
Â

×
Subiecte în articol: sport