x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE HANDBAL FEMININ / În pas forţat spre semifinale

CE HANDBAL FEMININ / În pas forţat spre semifinale

de Ionut Paduraru    |    09 Dec 2008   •   00:00

Învingătoare cu 27-25 în faţa Danemarcei, naţionala feminină de handbal a României a ajuns la numai doi paşi de semifinalele Campionatului European din Macedonia.



România continuă seria rezultatelor foarte bune de la CE. După 27-21 cu Ungaria şi 30-25 cu Franţa, echipa antrenată de Radu Voina a trecut duminică seară şi de Danemarca, calificându-se cu punctaj maxim în grupa principală. Conduse cu trei goluri la pauză, handbalistele noastre au revenit în special în urma reuşitelor Narcisei Lecuşanu, incertă înaintea partidei, şi s-au impus în final cu 27-25. "Cred că meciul cu Danemarca a fost cel mai puternic din Grupa A. În repriza a doua, jucătoarele m-au surprins cu o putere de luptă la care nu mă aşteptam şi în final au obţinut victoria. Aceasta este victoria unei echipe", a spus după meci antrenorul Radu Voina. "Am crezut în noi şi am revenit. Echipa României a ajuns la maturitate şi a demonstrat ce poate", a declarat şi Carmen Amariei.

Program favorabil

România este avantajată şi de programul partidelor din grupa principală. În primele două meciuri, handbalistele tricolore vor întâlni Spania şi Ucraina, iar în cazul în care vor obţine două victorii vor avea asigurată calificarea în semifinale înaintea confruntării cu Norvegia de joi.

Relaxare

Cristian Gaţu le-a scos pe handbaliste la restaurant, pentru a sărbători victoriile de la CE, iar antrenorul Radu Voina nu a programat nici un antrenament în ziua liberă de ieri. "Le vom invita la o cină mai specială. Să stăm şi noi împreună în alt loc decât hotelul. Merită o trataţie specială", a anunţat Gaţu la finalul partidei cu Danemarca. În plus, Radu Voina a decis să nu mai facă nici un antrenament înaintea următorului meci, pentru a-şi odihni jucătoarele. "De marţi începe o altă competiţie, să sperăm că echipa va juca la fel de bine săptămâna viitoare, aşa cum eu am crezut în ea de la început. Pentru moment trebuie să stăm liniştiţi", a spus Voina. Delegaţia României s-a mutat ieri la Ohrid, unde astăzi, la ora 19:15, va debuta în Grupa Principală I, împotriva Spaniei.

Paula pierde turneul

Din păcate, nu toate veştile din tabăra noastră sunt bune. Accidentată la genunchiul stâng în partida cu Danemarca, portăriţa Paula Rădulescu a efectuat ieri un RMN în urma căruia s-a decis că nu va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, dar va fi nevoită să ia câteva zile de pauză. Rădulescu ar putea rata tot restul turneului final, iar în locul său va intra în lot al treilea goalkeeper al naţionalei, Florentina Grecu. Din fericire, Narcisa Lecuşanu este aptă pentru meciurile următoare.

GRUPA PRINCIPALĂ I
1. România    4p
2. Norvegia    3p
3. Spania    2p
4. Danemarca    1p
5. Ungaria    1p
6. Ucraina    1p

Azi: Ungaria – Ucraina (17:15), România – Spania (19:15, TVR 2), Danemarca – Norvegia (21:15)

Miercuri: România – Ucraina (17:15, TVR 2), Ungaria – Norvegia (19:15), Danemarca – Spania (21:15)

Joi: Ungaria – Spania (17:15), Danemarca – Ucraina (19:15), România – Norvegia (21:15, TVR 2)

GRUPA PRINCIPALĂ II
1. Germania    4p
2. Rusia    3p
3. Suedia    2p
4. Macedonia    2p
5. Belarus    1p
6. Croaţia    0p

Ieri: Belarus – Croaţia, Suedia – Germania, Rusia – Macedonia

Miercuri: Rusia – Croaţia (17:15), Suedia – Macedonia (19:15), Belarus – Germania (20:15)

Joi: Suedia – Croaţia (17:15), Rusia – Germania (18:15), Belarus – Macedonia (21:15)

Primele două echipe din fiecare grupă principală se califică în semifinale, care se vor disputa sâmbătă. Finala şi meciul pentru locurile 3-4 vor avea loc duminică.

×
Subiecte în articol: sport